Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Vražda bieleho koňa: jeho kosti vykopali po 5 rokoch!
Zdielať na

Vražda bieleho koňa: jeho kosti vykopali po 5 rokoch!

Zdroj: KR PZ v Nitre/ilustračné

Trojica Nitrančanov, ktorá má na svedomí vraždu bieleho koňa Richarda V., je už v rukách polície.

Príslušníkom kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Nitre sa podarilo odhaliť troch páchateľov, ktorí majú na svedomí vraždu 25-ročného Richarda P. Ten prišiel o život ešte v roku 2003 v katastri obce Klasov v okrese Nitra.

Kostrové pozostatky mladého muža, po ktorom v októbri 2003 vyhlásili pátranie z dôvodu podozrenia zo spáchania ekonomickej trestnej činnosti, vykopali vo štvrtok.

Policajtom sa podarilo vypátrať, kto je za jeho smrťou. Ide o organizovanú skupinu Nitrančanov - 36-ročného súkromného podnikateľa Martina Ž., 35-ročného dvakrát súdne trestaného živnostníka Pavla V. a 37-ročného raz súdne trestaného Mária R, ktorý má za sebou jednu vraždu. Na spáchanie tohto činu sa vraj dopredu pripravovali s tým, že každý z páchateľov dostal konkrétnu úlohu. Po niekoľkých rokoch sa tak ocitli v rukách polície a odvčera majú na krku obvinenie z trestného činu vraždy. 

Richarda V., z ktorého si urobili bieleho koňa, zavraždili v čase od októbra 2003 do konca roka 2004 po vzájomnej dohode. Pavol V. ho vylákal do oblasti  katastra obce Klasov v okrese Nitra, kde ho Martin Ž. a Mário R. nezistenou strelnou zbraňou postrelili do hlavy v oblasti pod ľavou očnicou a oblasti záhlavia vpravo.

Spôsobili mu pomliaždenie mozgu s vnútrolebečným krvácaním, ktorému podľahol. Hornú časť  tela mu zabalili do čiernej fólie a celé telo do modrej plátenej plachty. Potom ho zahrabali do pripravenej jamy, ktorú vykopal Pavol V.

Najpravdepodobnejším motívom tejto vraždy bol finančný prospech a jeho smrť mala zabezpečiť utajenie tejto ekonomickej trestnej činnosti. Páchatelia len naivne dúfali, že ich neodhalia a dnes im hrozí trest odňatia slobody 10 až 15 rokov. Ak sa ďalším vyšetrovaním preukáže úmysel získať majetkový prospech, alebo zakryť, alebo uľahčiť iný trestný čin, hrozí im až výnimočný trest.

Zdielať na

Najčítanejšie správy