Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Vydával sa za vnuka, babičku (74) okradol o 600 eur!
Zdielať na

Vydával sa za vnuka, babičku (74) okradol o 600 eur!

Dôchodkyňa zo Zlatých Moraviec sa tešila, že večer uvidí vnukovo nové auto. Požičala mu naň totiž 600 eur, teda svoje úspory. To však ešte nevedela, že v telefóne, cez ktorý si chlapec peniaze vypýtal, sa neozval hlas jej vnuka, ale neznámeho muža a podvodníka. Peniaze odovzdala podľa pokynov neznámej žene.

Stará mama, stará mama

Všetko odštartoval telefonát. Mužský hlas v ňom pani Alžbete tvrdil, že je jej vnuk. Padlo niekoľko zdvorilostných fráz a potom prišla reč na peniaze. "Že koľko mám, tak som mu povedala, že 600 eur. Oslovoval ma stará mama, stará mama. Inak mi ani nepovedal. Som sa spýtala, na čo potrebuje peniaze. On že na kúpu auta," hovorí oklamaná dôchodkyňa.

Heslo "myška"

Vnuk ju skutočne oslovuje stará mama a pani Alžbeta vedela, že prednedávnom predával auto. To ju presvedčilo. Muž však chcel, aby peniaze odovzdala na autobusovej zastávke neznámej žene, ktorú spozná podľa trikrát vysloveného hesla "myška". Tak sa aj stalo.

Dôchodkyňa sa stretla s podvodníčkou na dohodnutom mieste a peniaze jej odovzdala. Keď sa vrátila domov, tešila sa, až nové vnukovo auto uvidí. Ten však o ničom netušil. Vtedy vyšlo najavo, že naletela podvodníkom.

ISIFA

Súvisiace články