Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
EXKLUZÍVNE! Razia v dome kľúčového svedka vraždy bratov Raiszovcov
Zdielať na

EXKLUZÍVNE! Razia v dome kľúčového svedka vraždy bratov Raiszovcov

Rozsiahlu raziu ráno spustili policajti na južnom Slovensku. Kukláči zadržali piatich ľudí a prehľadali dom Kristiána K. Ide o muža, ktorý mal pred časom policajtom údajne ukázať, kde sa nachádzajú zakopané telá bratov Raiszovcov. Zadržaní zase majú byť ľudia blízki bývalému bossovi Ľudovítovi Šátorovi, o ktorom nie je známe, či je ešte nažive...

Podľa našich informácií od asi piatej hodiny ráno prebiehala na juhu Slovenska policajná razia Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Kukláči sa zamerali na tieto mestá: Šamorín, Číčov a Gabčíkovo. Hľadali konkrétne osoby a dôkazy smerujúce k ekonomickej kriminalite aj závažnej trestnej činnosti podnikateľov spájaných s podsvetím v dunajskostredskom okrese.

V rukách polície skončilo 5 osôb. Traja ľudia sú údajne ešte na úteku. Všetci sú podozriví z násilnej trestnej činnosti z vydierania. Momentálne s nimi prebiehajú výsluchy a polícia sa odmieta k razii bližšie vyjadriť.

Vykopané telá patrili Raiszovcom

Polícia v marci minulého roka na tlačovej konferencii potvrdila, že mŕtve telá nájdené v okolí Dunajskej Stredy patrili bratom Raiszovcom. Naposledy ich videli v septembri 2008 po uplynutí 5-ročnej vyšetrovacej väzby, pričom chýbali dôkazy a nikdy sa nedokázala súvislosť so zaobstaraním zbraní v prípade 10-násobnej vraždy pápayovcov v Dunajskej Stredy z roku 1999. Odvtedy sa po nich zľahla zem. Napokon ich telá v roku 2011 vykopali. Vrahov masakry polícia doteraz nikdy nevypátrala.

Po Ľudovítovi S. márne pátrajú

Z vraždy bratov je obvinený Ľudovít S., po ktorom polícia márne pátra. Vraj už nie je na žive. V prípade vraždy bratov Raiszovcov figuruje ako kľúčový svedkov práve Kristián K. Ten bol hlavným cieľom akcie, po nezvestnom Ľudovítovi totiž mal podľa našich zdrojov prebrať funkciu bossa. Údajne donášal polícii za beztrestnosť v jeho vlastnej kriminálnej činnosti. Došlo však aj na neho.

Aj napriek tomu, že sa v prehľadávaných rodinných domoch nenašiel, kukláči vraj objavili dôkazy. Medzi nimi aj luxusné auto, ktoré zabavili. "V súčasnosti nie je možné akciu bližšie špecifikovať. Ako náhle to situácia dovolí, budeme verejnosť informovať," povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

TV JOJ/ilustračné

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy