Oblačno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Muničným skladom v Novákoch otriasol výbuch, jeden mŕtvy
Zdielať na

Muničným skladom v Novákoch otriasol výbuch, jeden mŕtvy

V areáli Vojenského opravárenského podniku v Novákoch došlo k výbuchu! Tentokrát v priestoroch muničného skladu vo Vojenskom útvare. V sklade vybuchla zatiaľ bližšie nešpecifikovaná výbušnina. Údajne má ísť o granát. Jeden človek zahynul, ďalší sú zranení.

"Po explózii zatiaľ nezisteného druhu munície vo vojenskom muničnom sklade v Novákoch dnes krátko po 13:00 zomrel jeden človek," uviedol hovorca ozbrojených síl SR Milan Vanga.

Traja zranení 

Výbuch zranil troch ľudí, ktorí boli prevezení do bojnickej nemocnice, kde monitorujú ich zdravotný stav. Jeden zo zranených je momentálne na operačnej sále. Podľa slov hovorcu ozbrojených síl Milana Vangu výbuch nastal počas inventarizácie v skladových priestoroch vo Vojenskom útvare 5728 VOP v súvislosti s nedávnym zistením, že v sklade chýba munícia.

"Na mieste zasahovali dve sanitky, zranení boli prevezení do nemocnice. Bohužiaľ jeden človek na mieste zraneniam podľahol," uviedla hovorkyňa záchranárov Dominika Šulková.

Incident vyšetruje polícia

Na miesto nešťastia išiel náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Peter Vojtek, na ceste je aj premiérka a zastupujúca ministerka obrany Iveta Radičová. "Incident vyšetruje polície, k prípadu sa ďalej nebudeme vyjadrovať," uviedol Vanga.

Po 5 rokoch a 5 dňoch

Vo VOP Nováky ide po piatich rokoch o druhú tragédiu. 2. marca 2007 pri nej zahynulo osem ľudí. Nešťastie spred piatich rokov ešte stále nie je uzavreté. Obvineniu Krajskej prokuratúry v Trenčíne z prečinu všeobecného ohrozenia čelí päť ľudí z bývalého manažmentu VOP.

výbuch vo VOP Nováky, ôsmi mŕtvi

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy