Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Bujarú oslavu zrušil oheň. Polonahí muži vyskakovali z balkóna!
Zdielať na

Bujarú oslavu zrušil oheň. Polonahí muži vyskakovali z balkóna!

O živote a smrti rozhodovali len sekundy. Tragédiou sa totiž mohla skončiť ďalšia oslava narodenín na chate v obci Mlynčeky. V noci zo soboty na nedeľu zrazu z ničoho nič začalo horieť prízemie a plamene siahajúce do výšky niekoľko metrov sa veľmi rýchlo šírili ďalej.

Mladých mužov vyrušili zo spánku a bez toho, aby poriadne videli, museli vyskakovať z balkóna. Oslávenec pritom dopadol najhoršie...

Muži mali odrezanú únikovú cestu

Z chatky ostalo pritom len torzo. Kežmarskí hasiči tu zasahovali od štvrtej rána. Na mieste pritom boli siedmi mladí muži, väčšina z nich zranená a popálená. Zatiaľ čo sa im venovali záchranári, hasiči museli bojovať s obrovskými plameňmi. Navyše hrozil výbuch, v chate totiž bola propán-butánová fľaša. "O tej sme nevedeli," potvrdili hasiči.

Oheň šíriaci sa zo spodnej časti mladíkom odrezal únikovú cestu a tak museli konať veľmi rýchlo. "Som otvoril oči a už bol oheň pri mne. Tak som vyskočil von oknom," hovorí jeden z mladíkov. "Nedalo sa nikam ujsť, nebolo vidno, nedalo sa ani dýchať, sme museli len vyskakovať," potvrdil ďalší.

Najhoršie dopadol oslávenec

Jeden zo zranených má zlomenú chrbticu, druhý členok a tretí predlaktie. Ďalší traja muži neutrpeli vážne zranenia, no oslávenec, 36-ročný Peter dopadol najhoršie. Leteckí záchranári ho museli evakuovať s popáleninami do košickej nemocnice.

Doteraz je však záhadou, ako a prečo požiar vznikol. Podľa mladých mužov totiž nepoužívali ani krb, vypnuté bolo všetko vrátane sauny. Na miesto preto dorazili aj kriminalisti z Kežmarku, ktorí začali trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu všeobecného ohrozenia.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy