Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V Košiciach horel letecký sklad. Bol to úmysel?!
Zdielať na

V Košiciach horel letecký sklad. Bol to úmysel?!

V sklade leteckej vojenskej nemocnice v Košiciach vypukol požiar. Hasiči ho likvidovali niekoľko hodín. Podľa predbežných informácií je možné, že požiar niekto úmyselne založil.

Oheň úplne zničil strechu na murovanej budove. Vnútri skladu horeli matrace a deky. Počas hasenia sa postupne zrútila celá drevená strešná konštrukcia. Hasičom prácu navyše sťažovali železné regály a postele, ktoré bolo potrebné vyniesť von.

Horeli všetky miestnosti

"Po príjazde na mieste bolo zistené, že požiarom je zachvátený celý sklad, všetky jeho miestnosti," informoval Tomáš Berzete, zisťovateľ príčin požiarov.

Požiar likvidovala desiatka hasičov s tromi cisternami. "Po príchode veliteľ požiadal o posilu jednotky a začali požiar likvidovať. Zatiaľ je to v štádiu vyšetrovania. Predpokladáme, že došlo k nejakej forme založenia otvoreného ohňa, doposiaľ ale nevieme vylúčiť alebo potvrdiť, či to bolo založené úmyselne alebo z nedbanlivosti," pokračoval zisťovateľ.

Založili ho vraj bezdomovci

Zisťovateľ príčin požiaru nevylúčil cudzie zavinenie. Požiar mohli pravdepodobne založiť bezdomovci.

Hasiči v areáli skladov vojenskej nemocnice zasahovali už 3 krát. V minulom roku vypukol požiar v priestoroch, kde boli odparkované vyradené vozidlá. Tentoraz však našťastie oheň nenapáchal veľké škody, v sklade totiž zhorel len starý nepotrebný materiál.

"Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci pre prečin poškodzovania cudzej veci," informoval hovorca krajského riaditeľstva Alexander Szabó.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy