Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Sídlo bezdomovcov? Nie, len rozkradnuté športové gymnázium!
Zdielať na

Sídlo bezdomovcov? Nie, len rozkradnuté športové gymnázium!

Od učiteľov, ich nadriadených či úradníkov neustále počúvame, že školstvu chýbajú peniaze. Na druhej strane sa mrhá peniazmi, ako sa len dá. Príkladom je bývalé gymnázium v Košiciach. Onedlho z neho nezostane ani tehla. Pritom tam ešte pred niekoľkými mesiacmi panoval školský ruch....

Budovu odovzdali v perfektnom stave

Keď sa na budovu pozriete teraz, musíte uznať, že poniektorým ľuďom budovanie nejde, no v búraní sú preborníci. "Keď sme tú školu odovzdávali, bolo tam všetko v poriadku. Čiže sa mohlo na druhý deň prísť a učiť... Mohli sa tam nasťahovať hoci aj chudobné matky s deťmi," komentuje jeden z učiteľov bývalého košického športového gymnázia.

Práve jeho učiteľom a žiakom sa pri záberoch ruín tisnú do očí slzy. Vandalom a zlodejom železa stačili len tri roky, aby funkčnú budovu školy takto kruto zdemolovali. Zábradlie, radiátory, elektrické káble a postupne aj strecha. Všetko je odpílené. Zdemolované sú plastové okná, sociálne zariadenia, obklad po rekonštrukcii a parkety v telocvični zrejme skončili v peciach.

Môže za to aj hospodárska kríza

"Náklady na permanentné stráženie by boli veľmi vysoké a Košický samosprávny kraj nemá dostatok finančných prostriedkov... Jedným z vinníkov môže byť aj hospodárska kríza," komentuje stav budovy hovorkyňa kraja Soňa Jakešová.

Údajne je problém aj to, že žiadny z podnikateľov obrovský komplex jednoducho nekúpil. "Momentálne pripravujeme ďalšiu verejnú obchodnú súťaž," dodáva Jakešová. Otázne ostáva, či po tejto reportáži začnú kompetentní skutočne konať...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy