Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ozbrojená lúpež v kasíne! Mužovi hrozí 12 rokov
Zdielať na

Ozbrojená lúpež v kasíne! Mužovi hrozí 12 rokov

Priamo na pešej zóne v Nitre vykradol neznámy ozbrojený zlodej kasíno plné ľudí. Muž si maskoval tvár a podarilo sa mu utiecť aj s peniazmi. Celá lúpež je však zaznamenaná na bezpečnostných kamerách.

Podľa záberov z bezpečnostných kamier mal páchateľ zamaskovanú tvár už keď vchádzal na pešiu zónu. Určite bol rozhodnutý, že ide lúpiť práve sem, lebo v tom čase to bola jediná prevádzka, ktorá bola otvorená. "Vtrhol so zbraňou v ruke a od obsluhy si vyžiadal finančnú hotovosť," hovorí prevádzkár kasína Martin Khun.

Lupič riskoval konflikt

Muž poriadne riskoval, pretože v kasíne bolo viacero hráčov, ktorí by mu mohli v lúpeži zabrániť. Aby sa neprezradil, namieril zbraň iba na krupierku a tá robila to, čo od nej lúpežník chcel. "Ukázal jej,  nech je ticho, aby návštevníci nepočuli, že sa tu nachádza. Vydala mu hotovosť a on vzápätí ušiel," pokračuje prevádzkar kasína.

Keď páchateľ odišiel a krupierka povedala hráčom, čo sa práve stalo, chlapi sa okamžite rozutekali po okolí hľadať ozbrojeného muža.

"Policajné hliadky začali okamžite po ozbrojenom páchateľovi pátrať. Muž mal oblečenú čiernu bundu s bielou kapucňou, tmavé nohavice a obuté mal biele botasky," poznamenala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Muž utiekol so 600- eurovým lupom

Páchateľ vzal z kasína približne 600 eur. V nočných uliciach sa mu nakoniec podarilo s lupom ukryť a svojim prenasledovateľom utiekol."Za ozbrojenú lúpež hrozí v tomto prípade páchateľovi trest 7 až 12 rokov väzenia," dodáva hovorkyňa KRPZ v Nitre Božena Bruchterová.

Muž krupierke fyzicky neublížil. Žena, ktorá v čase prepadu v kasíne slúžila, je ale ešte stále v šoku. V tomto kasíne to bol prvý takýto nepríjemný incident.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy