Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Všetci zomriete! Vraždiaci študent (17) varoval na Facebooku
Zdielať na

Všetci zomriete! Vraždiaci študent (17) varoval na Facebooku

Nikto ho nebral vážne a bola to obrovská chyba! Už v novembri totiž prostredníctvom Facebooku varoval 17-ročný študent T. J. Lane, ktorý strieľal na strednej škole v americkom Ohiu, svoje okolie výstrahou - "Všetci zomriete!"

A v pondelok spustil paľbu, po ktorej zomreli jeho dvaja spolužiaci. A fiktívny príbeh, ktorý publikoval na internete, sa stal hroznou skutočnosťou. Na jeseň totiž zverejnil študent strednej školy v Chardone na svojom facebookovom profile otvorený list, ktorý spočiatku vyzeral iba ako akési dielko zaoberajúce sa tým, prečo vôbec existujeme.

Ja som smrť

Je to príbeh muža z obdobia renesancie, ktorý je bez práce, bez peňazí, bez rodiny. Stratený sedí na ulici, ktorá je jeho domovom a v jeho vnútri kypí zlosť. Rozhodol sa preto, že zoberie spravodlivosť do vlastných rúk a vydá sa na neďaleký hrad. "Ja som smrť," hovorí strážam.

"Nikto z vás si nezaslúži božie dary. A tak som tu. Všetci zomriete!," - týmito slovami sa končí jeho literárny počin a v súvislosti so včerajšími udalosťami pri ich čítaní naskakuje husia koža. Vrah tu vykreslil svoje pocity ešte predtým, než chytil do rúk zbraň a vybral sa zabíjať.

Samotár, odstrčený odpadlík

Americké médiá najprv krátko informovali o ďalšej streľbe na strednej škole. Štyria zranení spôsobili len malý rozruch. Dvaja z nich, 16-ročný Daniel Parmertor a 17-ročný Russell King, ale napokon zomreli.

Vraždiaci mladík T. J. Lane stál podľa spolužiakov mimo kolektívu. Pôsobil ako samotár, viacerí ale hovoria, že skôr trpel pocitom odstrčeného odpadlíka. Preto si do školy priniesol zbraň a spustil streľbu v školskej jedálni. Jednou z jeho obetí sa stal aj spolužiak, ktorý začal chodiť s jeho expriateľkou.

Učitelia - hrdinovia

"Z jeho strany neprišlo žiadne varovanie alebo také niečo. Jednoducho začal strieľať," povedal jeden zo žiakov pre Daily Mail. V jedálni prepukla panika. Ako hrdinovia sa zachovali dvaja učitelia, ktorí sa podujali strieľajúceho mladíka spacifikovať. T. J. Lane vybehol zo školy, ešte v jej areáli ho ale zatkla polícia. Tá teraz celý prípad vyšetruje.

T. J. Lane_vraždiaci_študent

Facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie správy