Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Priechod pre chodcov mu vedie do domu! Milan pri parkovaní riskuje
Zdielať na

Priechod pre chodcov mu vedie do domu! Milan pri parkovaní riskuje

Mať pred domom priechod pred chodcov nemusí byť veľkou výhrou. Istý muž sa totiž na svoj pozemok môže s autom dostať iba tak, že zastaví auto priamo na priechode, aby si mohol otvoriť bránu do dvora. Lenže vždy, keď zastaví priamo na priechode, riskuje pokutu.

Priechod kvôli škôlkarom

Určite budete súhlasiť s tým, že bezpečnosť škôlkárov je najdôležitejšia. Preto chcela presne na tomto mieste priechod pre chodcov tunajšia materská škôlka. Problém však je, že smeruje do dvora pána Milana.

"V ranných a poobedňajších hodinách to tu je nabité, keď idú do a zo škôlky. Auto musím nechávať až 50 metrov od vlastného domu... Nemal som kde zastaviť, zastavil som na priechode, išiel som si otvoriť garáž, prišli policajti - hneď správne konanie alebo pokuta 60 eur na mieste. Nedali si vysvetliť, že ja idem do garáže!... Tu stála učiteľka tiež pred priechodom. Tiež má pokutu, nemala kde zaparkovať," sťažuje sa pán Milan.

Zaplatiť pokutu alebo správne konanie

Kým sa teda dostane k sebe domov, prežije si každý deň poriadne nervy. Zvyčajne sa nachodí, lebo skutočne zastaviť auto rovno pred domom a teda na priechode sa mu neoplatí. Rodičia detí si myslia, že keby sa odstránili obrubníky, vyriešilo by sa parkovanie. No nastáva ďalší problém.

Bez obrubníkov by deti vyšli zo škôlky priamo na cestu. Pritom keď sa tu stretne taký autobus s autom, cesta je priúzka... "Tu inak vážne hrozí havária," hovoria rodičia. Podľa dopravných inžinierov je však všetko v poriadku. Pánovi Milanovi tak neostáva nič iné, ako sa zatiaľ obrniť poriadnou dávkou trpezlivosti.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy