Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž (59) nafúkal 3,23 promile, jazdil bez vodičáku
Zdielať na

Muž (59) nafúkal 3,23 promile, jazdil bez vodičáku

59 / ročný vodič ohrozoval svojou jazdou chodcov, aj ostatných šoférov v mestskej časti Liptovský Mikuláš v Okoličnom. Na svojom nissane prešiel križovatkou na červenú, pričom nebral najmenší ohľad na ľudí, ktorí prechádzali cez priechody. Jeho neohrozená jazda mestom našťastie netrvala dlho.

Nafúkal 3,23 promile alkoholu

"Policajti boli na mieste takmer okamžite, pretože občania telefonovali na linku 158," hovorí Anka Poljaková z OR PZ Liptovský Mikuláš. Vodiča chytili na parkovisku, kde už stihol počas cúvania naraziť do odstaveného volkswagenu. Policajti zistili, že pri sebe nemá vodičský preukaz. Zadržali mu ho v decembri minulého roka, keď údajne ušiel z miesta nehody. Už na prvý pohľad bola zrejmá príčina mužovej bezohľadnej jazdy.

"Dychovou skúškou mu bolo nameraných 3,23 promile alkoholu," dodala Poljaková. Ten dokáže aj z poctivých a opatrných vodičov urobiť cestných pirátov. Už v malom množstve totiž prebúdza inak skryté pocity.

Pokuta 700 eur, bez vodičáku 3 roky

Spomínaný vodič, ktorý šoféroval bez vodičského preukazu a navyše v silne podnapitom stave, už svoj test pozná. "Okresný súd v Liptovskom Mikuláši  uložil tomuto vodičovi v super rýchlom konaní peňažný trest 700 eur a trest zákazu viesť motorové vozidlá na dobu 36 mesiacov," informuje Milan Cisárik, hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline.

Či si však skutočne nesadne za volant, to je otázne. Vedecké štúdie sú v takýchto prognózach skeptické. "Údaje z Európy hovoria o tom, že až 40 percent vodičov, ktorých chytili pod vplyvom alkoholu a boli potrestaní, tak ich neskôr prichytia znova," ponúka nie príliš radostnú štatistiku klinický psychológ Miloš Šlepecký.

Liptovský Mikuláš_šofér_opitý

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy