Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Berte si svoju krajinu
Zdielať na

Berte si svoju krajinu

Je veľmi ťažké uveriť Procházkovi, že Matovič o ňom klame. A je rovnako ťažké uveriť Matovičovi, že hovorí o Procházkovi pravdu. Je to natoľko ťažké, že to vlastne ani nestojí za námahu.

Tradičná pravica zomrela na starobu.

Kresťanskí demokrati sú už de facto v koalícii so Smerom. Z SDKÚ sa stal politický zombík, ktorý, ak nedostane ranu z milosti, rozpadne sa počas svojho potácavého pochodu nikam. A ideovo vyprázdnená hlava liberálov sa odkotúľala až do ďalekého Bruselu.

Vlastne, nemali by sme zabúdať ani na Most-Híd, pretože aj ten tu je. Dokonca priamo v parlamente. No človek si naň napokon aj tak nikdy nespomenie. Akosi nie je dôvod. Bugár bez Slotu, to je rovnaký nezmysel, ako HZDS bez Mečiara.

Nová pravica zasa vyzerá na spontánny potrat.

Je veľmi ťažké uveriť Procházkovi, že Matovič o ňom klame. A je rovnako ťažké uveriť Matovičovi, že hovorí o Procházkovi pravdu. Je to natoľko ťažké, že to vlastne ani nestojí za námahu. Ani v jednom prípade.

Lipšica po dvadsiatich rokoch opustil šéf konzervatívnej frakcie Novy, križiak, rytier, samuraj (sic)

Keby existoval nejaký katolícky Taliban, Krajniak by bol jeho vrchným veliteľom. A to už ani bývalému Lipšicovi nerobí najlepší imidž. Akurát si Lipšic neuvedomuje, že s Krajniakom po boku by bolo jeho hnutie uveriteľnejšie, ako s bývalými bojovníkmi za registrované partnerstvá a dekriminalizáciu marihuany. Lebo veď o čo že im takto dovedna ide? O poslanecký mandát a plat?

To všetko by v podstate ani nestálo za zmienku, keby bol v dobrej kondícii aspoň Smer. Život totiž ukázal, že pokiaľ sa musí držať v medziach určených Bruselom, v podstate nedokáže napáchať omnoho väčšie škody, ako pravica.

Stranu ľavicových veľkopodnikateľov však začínajú trhať na kusy nenaplnené ambície, ktoré padli spolu s Ficovým snom o úteku do Pionierskeho paláca. Jednotlivé frakcie už vopred začali bojovať o predsednícke kreslo. Kdekto sa už videl na vyššom poschodí mocenskej pyramídy. Niektorí sa do toho tak veľmi vžili, že kariérny postup považujú za svoje posvätné právo. Nemienia sa ho vzdať, ani keby museli vyhliadnuté pozície uvoľniť hrubým politickým násilím.

Tradičné politické elity kompletne zlyhali. O dva roky si prídu „vziať späť svoju krajinu“ šialenci, v porovnaní s ktorými je aj Matovič rodený štátnik. A radi im ju odovzdáme. Za trest.