Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Europoslanci berú 15 tisíc mesačne a podvádzajú ako deti
Zdielať na

Europoslanci berú 15 tisíc mesačne a podvádzajú ako deti

Internet má staronový hit. Elektronickou poštou sa totiž opäť šíri reportáž nemeckej televízie RTL. O tom, ako europoslanci zneužívajú už aj tak nemalé diéty...

Scenár je jednoduchý. Zapíšu sa do prezenčnej listiny v europarlamente a zmiznú ako gáfor. Ich mesačný plat je pritom vyšší ako celoročný zárobok väčšiny Slovákov.

Aký problém? Veď je staré

Naši europoslanci však tvrdia, že oni k zneužívateľom nepatria. A upozorňujú, že ide o staršiu reportáž. "Neviem ani tom. Ale to bolo 3 roky dozadu," podotkol Sergej Kozlík (ĽS-HZDS).

Zdesenie vyvolal fakt, že poslanci sa na videu zapísali do prezenčnej listiny. No v parlamente nesedeli a išli kade ľahšie. Na ich konto pribudli denné diéty v sume 284 Eur. 

Poslanec zarobí 15 tisíc mesačne

Záznam, ktorý sa opäť stal hitom internetu, sa dnes vraj už nezopakuje. Zmenili sa totiž pravidlá a sprísnila kontrola.

Hrubá mzda europoslanca je takmer 8 tisíc. Jeho paušálne výdavky aktuálne stúpli o asi 300 a diéty na 304 Eur. Celkovo sa tak hrubý príjem prehupol cez 15 tisíc EUR. V čistom je berú vyše 12 tisíc...

Priemerný Slovák pritom berie neporovnateľne menej. A to doslova - asi 750 eur v hrubom. Vyplýva to zo zistení štatistikov. Pozrite sa sem.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy