Skoro jasno
15°
Bratislava
Minuli sa kolky. Čaká ich úplné zrušenie?!
Zdielať na

Minuli sa kolky. Čaká ich úplné zrušenie?!

Zdroj: TASR/František Iván

Kritická situácia s kolkami stále trvá. Najhoršie je to v Košiciach a Nitre. Nedostatkom sú aj v Bratislave. Problém najnovšie hlásia aj autoškoly. Ministerstvo financií už prisľúbilo nápravu.

Nedostatkovým tovarom sú najmä troj a 5-eurové úradné platidlá. Rovnako dochádzajú aj 10-centové a 50-centové známky. Podľa našich informácií sú kolky nedostatkovým tovarom aj v Bratislave. "Potrebovala som dnes vybaviť niečo na registri trestov. Poslali ma na poštu, no tam mi povedali, že kolky do konca roka nebudú," opísala nám situáciou naša čitateľka Majka. Kritická situácia s kolkami stále trvá.

V priebehu novembra by malo ministerstvo financií dodať kolky na všetky pobočky pôšt na Slovensku. Kým ich nedodá, máme využívať iné spôsoby platby.

Zákon to umožňuje v hotovosti, šekom, alebo bankovým prevodom priamo na účet konkrétneho úradu. Je to však komplikovanejšie a trochu sa pri tom nabeháme.

Každopádne súčasná vláda má vo svojom programovom vyhlásení, že kolky zruší. Platiť budeme v hotovosti, respektíve kartou. Kedy k tejto zmene dôjde, však zatiaľ nie je známe.

Najčítanejšie správy