Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trnavský Peugeot vzdeláva zamestnancov
Zdielať na
Ekonomika

Trnavský Peugeot vzdeláva zamestnancov

Zdroj: TASR

Automobilka na 12 dní stopla produkciu

Väčšiu časť odstávky premenila na intenzívne odborné školenia a tréningy v teréne s cieľom zvýšiť konkurenčnú schopnosť trnavského závodu. Mali by prispieť k naplneniu ambície automobilky stať sa jedným z troch najlepších európskych závodov. Uviedol to hovorca spoločnosti Peter Švec.

Keďže má zastavenie výroby vplyv na výdavky podniku, spoločnosť zareagovala na výzvu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR na poskytnutie nenávratného finančného príspevku z Európskeho sociálneho fondu .

Na predložený projekt vzdelávania zamestnancov získal  PSA Peugeot Citroën Slovakia zdroje vo výške 683.000 eur, čo podľa Šveca pokryje zhruba desať percent finančných prostriedkov, o ktoré automobilka príde v dôsledku tohtoročnej odstávky výroby.

Finančné zdroje sú určené na podporu vzdelávania, hlavným cieľom je tvorba a udržanie pracovných miest. Séria školení začala podľa Švecových informácií v máji a potrvá až do novembra 2011. Prostriedky bude spoločnosť čerpať priebežne. „Svoje znalosti si vďaka projektu rozšíria dve tretiny zamestnancov všetkých kategórií - operátori a kvalifikovaní robotníci vo výrobe, inžinieri, špecialisti a riadiaci pracovníci,“ dodal hovorca PSA Peugeot Citroën Slovakia.

Švec pripomenul, že aj napriek náročnej situácii na trhu trnavská automobilka s 3000 zamestnancami potvrdzuje svoj záväzok, že v rokoch 2010-2011 neprepustí ani jedného pracovníka z organizačných dôvodov. V čase odstavenej výroby zamestnanci neprídu o svoju mzdu, ktorej základná časť sa od januára 2010 napriek kríze zvyšovala o 1,5 percenta a jej pohyblivá časť minimálne o 11,8 percenta.

Zdielať na

Najčítanejšie správy