Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
9 vecí, ktoré neviete o Stellar
Zdielať na

9 vecí, ktoré neviete o Stellar

Zdroj: SITA

INZERCIA / To, že je stellar open-source a decentralizovný protokol, ktorý uľahčuje prevod digitálnych mien na fiatové meny. Má sieť s názvom Stellar network, ktorá je distribuovanou účtovnou knihou založenou na blockchaine a databázou, ktorá spája banky a finančné inštitúcie na celom svete. Má tiež kryptomenu Stellar Lumens, ktorá je označovaná ako XLM. Popularita Stellar zo dňa na deň narastá kvôli jeho inovatívnym funkciám. Spoločnosť IBM bude ako kanál používať technológiu Stellar a Stellar Lumens (XLM) ste už pravdepodobne čítali alebo minimálne počuli ak sa aspoň trochu zaujímate o kryptomeny.

Poďme sa však pozrieť na 9 vecí, ktoré ešte iste neviete.

1. História

Mnoho z nás investuje do kryptomien, ale povedzme si úprimne, čítate si pred každou transakciou históriu kryptomeny, do ktorej sa chystáte investovať? Ak áno, tak patríte k výnimkám. Vrhnime sa na to. Sieťový systém Stellar spustili Jed McCaleb a Joyce Kim v roku 2014. Jed McCaleb najskôr vytvoril projekt s názvom „Secret Bitcoin Project“ s cieľom testovania. Stellar spolupracoval s generálnym riaditeľom Stripe Patrickom Collisonom na vytvorení neziskovej nadácie s názvom nezisková nadácia Stellar Development Foundation. Oficiálne spustenie sa podarilo úspešne dokončiť. Stellar zaistil 3 milióny dolárov v rámci kola financovania počiatočného financovania od spoločnosti Stripe. Stellar bol vydaný ako decentralizovaná platobná sieť a protokol spolu so systémom Stellar XLM. V apríli 2015 nezisková nadácia prišla s aktualizovaným protokolom s novým konsenzuálnym algoritmom, ktorý bol v skutočnosti uvedený do prevádzky v tom istom roku.

2. Protokol

Stellar Consensus (SCP) Nový konsenzuálny algoritmus používa protokol Stellar Consensus Protocol (SCP). SCP vytvára Stanfordský profesor David Mazières. Ide o konštrukciu pre federatívnu byzantskú dohodu (FBA). Je vytvorený s cieľom riešiť hlavné problémy súvisiace s decentralizáciou, rýchlosťou a spotrebou energie. Zaisťuje, že systém by mal fungovať aj napriek zlyhaniam alebo útokom škodlivého softvéru. Zaisťuje tiež, aby sa dohodli iba na presnej, konzistentnej a správnej hodnote a súčasne zachovala jej bezpečnosť.

3. Ako funguje Stellar

Každý uzol si má zvoliť svoje dôveryhodné uzly známe ako overovacie uzly, ktoré na overenie transakcií používajú Stellar Core. Stellar Core je v zásade kľúčovým faktorom siete Stellar, ktorá spravuje lokálnu kópiu knihy, komunikuje a synchronizuje sa s inými jadrami v sieti. Sieť Stellar je v podstate radom jadier. Akonáhle je transakcia overená, bude pridaná do existujúcej účtovnej knihy. Stellar potrebuje na dokončenie transakcie niekoľko sekúnd. Spolu s krátkym časom transakcie má aj nižšie transakčné náklady.

4. Načo sa používa XLM

Stellar Lumens je navrhnutý tak, aby podporoval mikroplatby, poukazovanie peňazí, mobilné peniaze a cezhraničné transakcie. Mikroplatba je malá finančná transakcia, ktorá prebieha online. Remitencia je suma peňazí odoslaná rýchlo do rôznych častí sveta. Mobile Money je služba elektronickej peňaženky, ktorá umožňuje užívateľom ukladať, odosielať a prijímať prostredníctvom telefónu.

5. Tím XLM

Stellar XLM je podporovaný tímom odborníkov.. Niektoré z kľúčových tvárí sú Jed McCaleb, Joyce Kim a David Mazières. Jed McCaleb je americký programátor a podnikateľ. Je tiež CTO spoločnosti Stellar.org a spoluzakladateľom spoločnosti Ripple. Joyce Kim je výkonnou riaditeľkou a spoluzakladateľkou stránky Stellar.org. Je bývalou VC vo Freestyle Capital.

6. Peňaženky Stellaru

Peňaženky Stellar Lumens (XLM) sú virtuálne peňaženky, ktoré používateľom umožňujú bezpečne uložiť svoje finančné prostriedky. Ledger Nano S funguje ako zariadenie USB a má vstavanú obrazovku. Foxlet sa ľahko používa, je k dispozícii pre Windows a Linux. Stargazer ponúka viacjazyčnú podporu. Lobstr sa tiež ľahko používa a má funkcie ako dvojfaktorová autentifikácia, ochrana PINom a podpora odtlačkov prstov. Guarda ponúka jednoduchý spôsob použitia viac mien. StellarTerm umožňuje používateľom prezerať zostatky na účtoch a vidieť obľúbené devízové ​​trhy.

7. Ako nakupovať

Pred kúpou Stellar XLM musíte mať peňaženku Stellar. Pozrite sa na burzu, ktorá ponúka XLM, aby ste zistili, na ktorej burze by ste si mali vytvoriť účet. Stellar peňaženku si môžete kúpiť buď na príslušnej platforme na obchodovanie s kryptomenami, alebo samostatne. Pred nákupom si samozrejme pozrite Stellar kurz a vyhodnoťte kedy je najlepší čas na nákup.

8. Významní partneri

Stellar získal celosvetové kľúčové partnerstvá vďaka svojim inovatívnym funkciám. Okrem IBM sú medzi prominentnými partnermi ICICI Bank, Deloitte a KlickEx. ICICI Bank Limited je najväčšia indická súkromná banka. Deloitte je jednou z popredných svetových firiem, ktoré poskytujú daňové, konzultačné a finančné poradenstvo.

9. Kde nakupovať

Stellar's XLM nemusí byť k dispozícii na všetkých burzách s kryptomenami, pretože je obmedzený na kryptoburzy. Niektoré z búrz, ktoré uľahčujú nákup s BTC a ETH, sú Binance, Poloniex, Bittrex, Kraken, Aex a BTC38. XLM môžete kúpiť v USD a EUR na BitFinex, Indacoin a CEX.IO.

Najčítanejšie správy