Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Automobilky Kia Motors Slovakia a PSA Peugeot ani dnes nespustili výrobu
Zdielať na
Ekonomika

Automobilky Kia Motors Slovakia a PSA Peugeot ani dnes nespustili výrobu

Zdroj: TV JOJ

Plynová kríza stále brzdí automobilky na Slovensku

"Zatiaľ nevyrábame. Sledujeme situáciu a podľa aktuálneho vývoja budeme reagovať," povedal hovorca Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.

Automobilka Kia plánovala od pondelka 12. januára 2009 upraviť pracovný čas dvoch pracovných zmien v závode v Tepličke nad Váhom z osem na šesť hodín. "Na základe súčasného výpadku bude spoločnosť určite zvažovať úpravu výroby tak, aby nahradila stratenú produkciu," informoval v pondelok Dvořák.

Spoločnosť Kia Motors Slovakia, s. r. o., je prvým európskym závodom spoločnosti Kia. V dvoch pracovných zmenách pre spoločnosť pracuje viac ako 2800 kvalifikovaných zamestnancov. V súčasnej dobe sa v závode Kia Motors Slovakia vyrábajú tri verzie modelu Kia cee'd – 5-dverový cee'd hatchback, kombi verzia cee'd sw a 3-dverová športová verzia pro cee'd, rovnako ako aj športovo-úžitkový model Sportage.

Ani Automobilka PSA Peugeot v Trnave dnes výrobu nespustí

Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën Slovakia nespustí výrobu ani dnes. Produkcia osobných automobilov je zastavená kvôli plynovej kríze už štvrtý deň. Potvrdil to hovorca spoločnosti Peter Švec.

PSA začal vyrábať vozidlá v roku 2009 po viac ako dvojtýždňovej vianočnej odstávke v stredu uplynulého týždňa, ale po troch dňoch bol podľa Švecových slov nútený výrobu zastaviť. "Čakáme na správy o spustení plynu a znížení stupňa odberu," povedal. Automobilka zatiaľ podľa Šveca nevyčísľuje škody, ktoré jej situáciou v týchto dňoch vznikli. 

Zamestnanci, ktorí pracujú v dvoch zmenách, získavajú informácie o aktuálnej situácii na tzv. zelenej linke. PSA zamestnáva 3300 ľudí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy