Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
SPP bude od januára účtovať spotrebu plynu v kWh
Zdielať na
Ekonomika

SPP bude od januára účtovať spotrebu plynu v kWh

Zdroj: Nancy Hugo

Podľa vyjadrení spoločnosti to prinesie objektívnejší spôsob účtovania spotreby zemného plynu a umožní ľahšie porovnanie cien s inými energiami

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) zmení od januára budúceho roka spôsob účtovania spotreby zemného plynu z metrov kubických na kilowatthodiny (kWh).

Ako ďalej informovala hovorkyňa SPP Dana Kršáková, prinesie to objektívnejší spôsob účtovania spotreby zemného plynu a umožní ľahšie porovnanie cien s inými energiami.

"Odberateľ zaplatí za množstvo dodanej energie obsiahnutej v spotrebovanom zemnom plyne, nie za objem dodaného zemného plynu," doplnil riaditeľ divízie obchodu s plynom SPP Dušan Randuška. Zmena účtovania z objemových jednotiek na energetické vyplýva z novely zákona o energetike z februára tohto roka.

Odpočet spotreby zemného plynu sa bude aj naďalej robiť odčítaním stavu na existujúcich plynomeroch, nie je potrebná výmena meradla, ani zmena nastavenia plynových spotrebičov.

Prepočet na spotrebu v kWh urobí následne dodávateľ plynu v zmysle pripravovanej vyhlášky Ministerstva hospodárstva SR. "Samotná zmena účtovania z metrov kubických na kWh nebude mať vplyv na úpravu výšky predajných cien za dodávku zemného plynu," uviedla spoločnosť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy