Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Firmou roka sa stal Samsung, bankou Tatra banka
Zdielať na
Ekonomika

Firmou roka sa stal Samsung, bankou Tatra banka

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Ocenenie Firma roka, ktorú udeľuje ekonomický týždenník Trend, tento rok dostala elektrotechnická spoločnosť Samsung Electronics Slovakia.

Ocenenie Firma roka, ktorú udeľuje ekonomický týždenník Trend, tento rok dostala elektrotechnická spoločnosť Samsung Electronics Slovakia. Cenu Banka roka získala po ročnej prestávke Tatra banka, ocenenie Poisťovňa roka si dnes prevzala Kooperativa. ČTK o tom informoval Trend.

Manažérom roka sa stala Regina Ovesny-Straka, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva Slovenskej sporiteľne, ktorá je najväčším peňažným ústavom v krajine. Vlani cenu získal zakladateľ skupiny splátkových spoločností Andrej Kiska.

Samsung Electronics Slovakia, ktorý v hodnotení odsunul na druhé miesto hutnícku firmu U.S. Steel Košice, podniká na Slovensku od roku 2002. V závode v Galante vyrába spotrebnú elektroniku. Skupina okolo juhokórejskej spoločnosti navyše stavia pri Trnave nový závod na výrobu LCD panelov.

Tatra banka získala ocenenie naposledy v roku 2005, vlani ju predbehla Slovenská sporiteľňa. Väčšinovým vlastníkom ocenenej spoločnosti je Raiffeisen International Bank.

Dvojka na slovenskom poistnom trhu, Kooperativa poisťovňa, dominovala v hodnotení poisťovacích domov až na vlaňajšok od roku 2002, odkedy Trend túto cenu udeľuje.

O ocenených firmách podľa Trendu rozhodujú ich dosiahnuté výsledky hospodárenia a hodnotiaci model, ktorý ich porovnáva. Víťaza nevyberá komisia, ani anketa. O manažérovi roka naopak rozhodovali vybrané osobnosti a čitatelia týždenníka.


Prehľad ocenených spoločností v jednotlivých rokoch:  

Firma roka    Banka roka    Poisťovňa roka 2007    

Samsung Electronics Slovakia   Tatra banka    Kooperativa poisťovňa2006 

U.S.Steel Košice   Slovenská sporiteľňa  Poisťovňa Gerling Slovensko2005

U.S.Steel Košice   Tatra banka  Kooperativa poisťovňa2004 

Volkswagen Slovakia   HVB Bank Slovakia   Kooperativa poisťovňa2003  

Orange Slovensko   HVB Bank Slovakia   Kooperativa poisťovňa2002 

INA Skalica   Tatra banka   Kooperativa poisťovňa2001 

Slovalco   Tatra banka -2000  

Volkswagen Slovakia    Tatra banka -1999  

Volkswagen Slovakia    Tatra banka -1998    

Fermas   Tatra banka  -1997

Zdroj: Trend

Zdielať na

Najčítanejšie správy