Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tri strojárske firmy investujú 1,22 miliardy korún
Zdielať na
Ekonomika

Tri strojárske firmy investujú 1,22 miliardy korún

Zdroj: flickr

Tri strojárske firmy plánujú investovať na Slovensku celkovo 1,22 miliardy korún a vytvoriť 449 pracovných miest.

Tri strojárske firmy plánujú investovať na Slovensku celkovo 1,22 miliardy korún a vytvoriť 449 pracovných miest. Vyplýva to z materiálu ministerstva hospodárstva. Úrad zároveň vláde navrhol, aby týmto spoločnostiam schválila štátnu pomoc celkovo vo výške takmer 235 miliónov korún.

Rakúsky koncern Pankl Racing Systems chce v Továrnikoch pri Topoľčanoch postaviť novú halu na výrobu komponentov pre automobilový priemysel. V továrni by sa mali od mája budúceho roka vyrábať ojnice. Investícia koncernu prostredníctvom svojej slovenskej dcérskej spoločnosti má dosiahnuť 561,19 milióna korún. Firma počíta s prijatím 268 zamestnancov.
    

Nemecký Mühlbauer zase počíta s výstavbou nového technologického centra pri Nitre za vyše 409 miliónov korún. Po ukončení investície plánuje koncern, ktorý sa zameriava napríklad na výrobu automatizačných zariadení pre polovodiče, zamestnať v centre celkovo 130 ľudí.
    

Ďalšia nemecká spoločnosť, UFT Produktion vyrábajúca komponenty pre automobilový priemysel, má začiatkom budúceho roka spustiť v Brzotíne pri Rožňave výrobu v závode na povrchovú úpravu kovov a plastov. Investícia za 253 miliónov by mala vytvoriť 51 pracovných miest, a pomôcť tak znížiť nezamestnanosť v regióne, kde je zhruba 20 percent ľudí bez práce.

Zdielať na

Najčítanejšie správy