Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Privilégium vráti ministerstvu pridelenú dotáciu
Zdielať na
Ekonomika

Privilégium vráti ministerstvu pridelenú dotáciu

Zdroj: SITA

Štatutárni zástupcovia Centra privátnych a sociálnych služieb Privilégium sa 11. septembra zaviazali, že vrátia MPSVR dotáciu vo výške 2 milióny Sk.

Ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová nariadila 7. augusta 2007 v súvislosti s dotáciou pridelenou Centru privátnych sociálnych služieb Privilégium výkon štátneho dozoru a následnú finančnú kontrolu v tejto neziskovej organizácii.

"Hoci finančná kontrola ešte nebola ukončená, chceme informovať, že jedným z výsledkov prerokúvaných zistení je, že štatutárni zástupcovia Privilégia sa 11. septembra 2007 zaviazali vrátiť Ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny SR poskytnuté dotácie vo výške dva milióny korún," uvádza sa v platenej správe, ktorú médiám poskytla riaditeľka Tlačového a mediálneho odboru MPSVR SR Oľga Škorecová.

Podmienky dohody o vrátení poskytnutých finančných prostriedkov, termín vrátenia, výpočet sankcie, čísla účtov, prípadne ďalšie podmienky stanoví sekcia ekonomiky MPSVR SR, ktorá pripraví návrh tejto dohody najneskôr do 10. októbra 2007.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR bude podľa Škorecovej poskytovať ďalšie informácie až po ukončení finančnej kontroly.  

Sporné dotácie Privilégiu boli jedným z dôvodov, pre ktorý sa nedávno opozícia v parlamente pokúsila odvolať ministerku práce Vieru Tomanovú. Ministerka totiž v Privilégiu v minulosti pracovala a dotácie úrad odsúhlasil napriek tomu, že organizácia mala dlhy na odvodoch a daniach.

 Tomanová nariadila finančnú kontrolu Privilégia začiatkom augusta po tom, čo médiá informovali o nedoplatkoch organizácie. Ministerka sa neskôr bránila, že o dlhoch organizácie pri odobrení podpory nevedela. Privilégium okrem daňového nedoplatku dlhovalo 17 miliónov korún Sociálnej poisťovni, zakladatelia neziskovej organizácie boli rovnako ako Tomanová členmi vládneho Smeru-SD premiéra Roberta Fica. Smer ich po prepuknutí kauzy zo strany vylúčil.

Zdielať na

Najčítanejšie správy