Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
SZČO uhradili Sociálnej poisťovni za jún nedoplatky v sume cez 367 tisíc eur
Zdielať na

SZČO uhradili Sociálnej poisťovni za jún nedoplatky v sume cez 367 tisíc eur

Archívne video

BRATISLAVA / Sociálna poisťovňa (SP) odoslala v júli samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO) 17 787 SMS správ a emailov, v ktorých ich upozornila na aktuálny nedoplatok na poistnom za jún.

Ako informoval hovorca SP Peter Višváder, výška nezaplateného a pripomínaného poistného predstavovala vyše 2,42 mil. eur. "SZČO následne uhradili viac ako 367 tisíc eur, čo predstavuje vyše 15-percentnú úspešnosť z upozorňovanejso sumy," poznamenal.

Sociálna poisťovňa informuje o nedoplatkoch všetkých živnostníkov a ostatné SZČO, ako aj zamestnávateľov, ktorí majú v tejto inštitúcii aktuálne kontakty - mobilné číslo alebo e-mail. " Ide o ústretovú službu voči odvádzateľom poistného, je preto v ich záujme, aby si v pobočkách Sociálnej poisťovne alebo prostredníctvom adresy mojekontakty@socpoist.sk aktualizovali svoje kontaktné údaje a reagovali na správu o nedoplatku," dodal Višváder

Upozornil na to, že je v záujme odvádzateľov poistného, aby si v pobočkách Sociálnej poisťovne alebo prostredníctvom adresy mojekontakty@socpoist.sk aktualizovali kontaktné údaje a reagovali na správy o nedoplatku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy