Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Najčastejším problémom mobilných telefónov je nabíjanie a batéria, ukázal prieskum
Zdielať na
Noviny.sk

Najčastejším problémom mobilných telefónov je nabíjanie a batéria, ukázal prieskum

Majitelia smartfónov v strednej Európe sa najviac obávajú rozbitia displeja. Najčastejším problémom, ktorý vlastníctvo telefónu sprevádza, je však problém s nabíjaním či batériou. Vyplýva to z výsledkov stredoeurópskej štúdie, ktorú si nechala vypracovať spoločnosť Huawei.

Chyby súvisiace s batériou či nabíjaním, teda napríklad telefón, ktorý sa odmietne nabíjať, zaznamenalo podľa prieskumu 44 % respondentov. Nasledovali problémy s pripojením do siete, či už ide o telefonické hovory alebo internet. Až následne respondenti označili ako problém poškodenie displeja. V prieskume sa však objavil aj problém so stratou dát, keď stratu svojich súborov uviedla až pätina ľudí.


Spotrebiteľský prieskum pre spoločnosť Huawei vypracovala analytická agentúra IPSOS. Jeho cieľom bolo zistiť, aké faktory spojené s vlastníctvom smartfónu považujú ich užívatelia za najviac znepokojujúce. Prieskum sa uskutočnil v júni 2019 prostredníctvom online panelu a zúčastnilo sa ho 2 113 obyvateľov strednej Európy vo veku od 18 do 55 rokov.

Najčítanejšie