Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
NÁRODNÁ KOALÍCIA: Slovensko musí byť na prvom mieste pri každom politickom rozhodnutí
Zdielať na

NÁRODNÁ KOALÍCIA: Slovensko musí byť na prvom mieste pri každom politickom rozhodnutí

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Situácia na politickej scéne v posledných mesiacoch naberá spád, ktorý by nečakal azda nikto. Vyplavuje sa jedna kauza za druhou, zavraždili novinára, uniesli Vietnamca a prezident Andrej Kiska sa netají svojimi politickým ambíciami, aj keď sa snaží zahmlievať. Cieľom tohto diania je destabilizácia štátu, oslabenie vlády a vyvolávanie občianskych nepokojov.

„Osoba prezidenta by mala ľudí spájať a nie rozdeľovať spoločnosť, ako sa tomu deje v súčasnosti. Podľa nášho názoru prezident zneužíva svoje postavenie a neustále poškodzuje Slovensko doma, ale aj v zahraničí svojimi výrokmi a postojmi, s cieľom robiť opozíciu súčasnej vláde. Slovensko, ale hlavne záujmy jeho občanov by mali byť na prvom mieste, čomu venujeme intenzívnu pozornosť a pripravili sme program a názvom „MILIARDA pre RODINY, pretože únos Vietnamca je síce závažná celospoločenská téma, ale ľudí na Slovensku určite trápi oveľa viac ich sociálna situácia a postavenie v spoločnosti,“ zdôrazňuje Slavěna Vorobelová, predsedníčka strany NÁRODNÁ KOALÍCIA.

Strana pôjde do komunálnych, euro parlamentných, ako aj do nadchádzajúcich parlamentných volieb s jednoduchým, ale výstižným heslom „Slovensko na prvom mieste“. „Hoci tento slogan rezonoval už v zahraničí, zhodli sme sa na ňom v rámci republikového grémia strany, pretože úplne vystihuje základný princíp prístupu strany k našej krajine,“ vysvetľuje Peter Sokol, prvý podpredseda strany a bývalý poslanec NR SR. NÁRODNÁ KOALÍCIA bude presadzovať vo všetkom, čo sa týka Slovenska, princípy sociálnej spravodlivosti, kresťanstva a vlastenectva. „Našou hlavnou prioritou je presmerovať rodinám minimálne miliardu eur, aby sme predišli populačnému kolapsu a aby už ani prezident Kiska nemohol vykrikovať, že potrebujeme neprispôsobivých migrantov z Afriky či z Blízkeho Východu! Chceme vytvoriť zázemie pre mladých ľudí, aby nemuseli odchádzať do zahraničia, zavedieme 3-ročnú materskú dovolenku s materskou dávkou vo výške 100% platu matky, uplatníme 3x vyšší daňový bonus na každé dieťa, či rozbehneme masívnu výstavbu štartovacích nájomných bytov pre mladé pracujúce rodiny,“ vysvetľuje Slavěna Vorobelová.

Róbert Auxt, ekonóm a košický krajský šéf strany, bývalý generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti doplnil, že všetky tieto priority sú aj ekonomicky zdôvodnené a podložené, teda sú realizovateľné, ak porovnáme miliardu pre mladé rodiny s miliardou za stíhačky či obrnené transportéry, je priorita NÁRODNEJ KOALÍCIE jasne daná. Strana je za razantné zmeny aj v oblasti súdnictva. „Štát musí zaviesť hmotnoprávnu zodpovednosť politikov, zvýšiť účinnosť boja proti korupcii. Zároveň je nevyhnutné zabezpečiť lepšie podmienky pre sudcov a súdy s cieľom posilnenia nezávislosti súdnej moci,“ dodáva podpredseda strany Marek Para, úspešný advokát mediálne známych tvárí.

Najčítanejšie