Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Barcelona v El Clásicu definitívne bez Neymara
Zdielať na
Noviny.sk

Barcelona v El Clásicu definitívne bez Neymara

Brazílsky futbalový útočník Neymar bude definitívne chýbať FC Barcelona v nedeľňajšom prestížnom zápase El Clásico proti Realu Madrid v rámci 33. kola najvyššej španielskej súťaže. Odvolanie Kataláncov proti dvojzápasovému dištancu pre 25-ročného zlatého olympijského medailistu zamietla už v piatok odvolacia komisia Španielskej futbalovej federácie. Vedenie FCB sa následne obrátilo na národný športový tribunál, ale napokon stratilo trpezlivosť a rozhodlo sa nepovolať Neymara na nedeľňajší zápas.


"Keďže sa športový tribunál nevyjadril ani 12 hodín pred začiatkom stretnutia a všetka naša pozornosť smeruje k športovej stránke, vybrali sme si možnosť, že Neymara na tento duel nenominujeme. Sme rozčarovaní, že tribunál odmietol vykonať svoju súdnu funkciu," uvádza sa vo vyhlásení Barcelony. Úvodný výkon 233. El Clásica na Štadióne Santiaga Bernabéua je na programe o 20.45 h SELČ.

Hviezdny zakončovateľ dostal červenú kartu v neúspešnom ligovom stretnutí proti Málage (0:2), dodatočný trest na dva duely si vyslúžil posmešným potleskom smerom k asistentovi rozhodcu. Prvú časť trestu si už odpykal v minulotýždňovom súboji so San Sebastiánom (3:2).

FC Barcelona zaostáva za lídrom tabuľky Realom Madrid o 3 body. Do konca La Ligy zostáva odohrať ešte 6 kôl, ale Real má jeden zápas k dobru.

Najčítanejšie