Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mela v Gajaroch. Johan (16) zaútočil na Jozefa (23), mačetou!
Zdielať na

Mela v Gajaroch. Johan (16) zaútočil na Jozefa (23), mačetou!

GAJARY / 16-ročný mladík zaútočil v obci Gajary (okr. Malacky) na 23-ročného Jozefa mačetou! K útoku došlo v noci z nedele na pondelok na parkovisku pred miestnou ubytovňou.

Okolo polnoci sa dostal 23-ročný Jozef do konfliktu s 16-ročným Johanom, ktorý v obci býva. Ten sa spor rozhodol ukončiť brutálnym spôsobom. Na Jozefa vytiahol mačetu a sekol ho priamo do hlavy.

Vážne poranené oko

"Muža previezli záchranári s krvavým sečným poranením hlavy do Univerzitnej nemocnice na Kramároch v Bratislave. Počas prevozu bol tento muž pri vedomí," uviedol hovorca OS ZZS SR Boris Chmel.

Podľa našich informácií má Jozef vážne poranené jedno oko, ale je mimo ohrozenia života. Údajného útočníka v krátkej dobe chytili a zaistili aj mačetu. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Malackách na podklade dôkaznej situácie obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví 16-ročného Johana z okresu Malacky," uviedla policajná hovorkyňa Katarína Považanová.

Trest sa mu zníži na polovicu

Johan sa už podrobil výsluchu a bol prepustený. Na súd čaká doma. "Za uvedený trestný čin hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," dodala Považanová.

Keďže je útočník mladistvý, bude sa mu trestná sadzba znižovať na polovicu. 16-ročný Johan tak môže stráviť vo väzení maximálne 5 rokov. Nedávno sa pred tou istou ubytovňou v Gajaroch strhla taktiež biotka. Vtedy tam miestni obyvatelia mali napadnúť dvoch mužov, ktorí grilovali pred ubytovňou.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ/ ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy