Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Lukáš (†23) povedal, kto ho zabil. A potom skonal
Zdielať na

Lukáš (†23) povedal, kto ho zabil. A potom skonal

KRAKOW / Dvadsaťdvaročnému chlapcovi z Krakowa brutálnym spôsobom odťali ruku a on následne vykrvácal. Polícia má už meno pravdepodobného páchateľa – mŕtvy chlapec totiž po sebe zanechal jeho meno. Ukazuje sa, že ide o fanúšika konkurenčného futbalového klubu a člena gangu.

Meno vraha pošepkal záchranárovi

Fanúšikovia krakowského futbalového klubu sú po celom Poľsku známi svojimi útokmi na fanúšikov konkurenčných mužstiev. Pred dvomi rokmi napríklad napadli fanúšika varšavského futbalu. Útoky však pokračujú...

Poslednou obeťou takýchto futbalových výčinov v Poľsku sa stal 23-ročný Lukáš. Pred svojou smrťou ale stihol meno svojho vraha pošepkať jednému zo záchranárov.

"Bolo to tak, že jeden druhému si nadávali. Jeden doslova poľoval na toho druhého, čakal kým vyjde z domu, zaútočil naňho a ten vykrvácal," potvrdil hovorca poľskej polície Dariusz Nowak.

Zabiť ho mal 22-ročný Vojtech

A toto je on – 22-ročný Vojtech. Prokuratúra po ňom vyhlásila celoštátne pátranie. Je ale možné, že ušiel za hranice. "Je dosť možné, že sa ukrýva v jednej z európskych krajín," doplnil Nowak.

Mužovi hrozí trest odňatia slobody až na 25 rokov alebo doživotný trest. Vedenie miestneho futbalového klubu sa od takýchto útokov svojich fanúšikov dištancuje.

Podľa poľských médií však v ohrození môžu byť aj návštevníci Krakowa. Miestne úrady ale ubezpečujú, že situácia je pod kontrolou a turisti sa nemajú čoho obávať.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy