Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obama v ohrození. Biely dom museli uzavrieť
Zdielať na

Obama v ohrození. Biely dom museli uzavrieť

Sídlo amerického prezidenta Baracka Obamu museli uzavrieť. Niekto totiž cez plot hodil dymovnicu. Tú tam zrejme prehodili protestanti z hnutia Occupy D.C. (Obsaďte Washington).

Dymovnica letela ponad plot do areálu Bieleho domu v čase, keď približne 1 000 až 1 500 protestujúcich z hnutia Occupy D.C. demonštrovalo pred Bielym domom za ekonomickú a sociálnu nerovnosť.

Oblasť vyprázdnili

Úrady podľa hovorcu podnikli "príslušné opatrenia, aby oblasť vyprázdnili". Hovorca americkej Tajnej služby George Ogilvie dodal, že väčšina protestujúcich z okolia Bieleho domu odišla a k zatýkaniu vôbec nedošlo.

Biely dom kontroloval robot

Tajná služba poslala robota, aby skontroloval zariadenie, ktoré dopadlo na trávnik pri Bielom dome. Informovala o tom spravodajská televízia Fox News.

Prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle si vyšli von na večeru, aby oslávili 48. narodeniny prvej dámy, a nenachádzali sa v Bielom dome, keď zariadenie dopadlo do areálu. Vrátili sa však ešte počas vyšetrovania. Biely dom je počas funkčného obdobia nielen pracoviskom, ale aj domovom amerického prezidenta. Zástupcom médií nachádzajúcim sa v Bielom dome nariadili neopúšťať sídlo ešte 45 minút po návrate manželov z neďalekej reštaurácie.

Pokus o atentát?

Biely dom mal s bezpečnosťou problémy už v novembri. V jednom z nepriestrelných okien rezidencie amerického prezidenta Baracka Obamu bola nájdená guľka zo zbrane. V súvislosti so streľbou bol vydaný zatykač na  Oscara Ortegu-Hernandeza. 21-ročný mladík mal podľa svojich priateľov sklony označovať sa za Ježiša Krista. Baracka Obamu nazýval Satanom a Antikristom, o ktorého sa musí postarať. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy