Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
KURIOZITA: Išiel do väzenia, aby zachránil psa
Zdielať na

KURIOZITA: Išiel do väzenia, aby zachránil psa

Zdroj: Gord Webster/ilustračné

Muž šiel do väzenia, aby svojmu psovi zachránil život Incident, ku ktorému došlo v novembri v turkménskej metropole Ašchabad, opäť potvrdil, že tamojší prezident má skutočne ďaleko od milovníka zvierat.

Itoritársky prezident Turkménska Gurbanguly Berdimuhamedow je okrem iného známy aj tým, že nemá rád zvieratá. Potvrdil to aj incident, ku ktorému došlo v novembri v meste Ašchabad.

Buď do väzenia, alebo zastrelia psa!

Istý muž bol na prechádzke so svojím psom, keď sa omylom dostal do časti mesta, ktoré bolo v tom čase vyhradené pre prezidentov sprievod. Ihneď ho obkľúčili príslušníci polície a spolu so psom zobrali na policajnú stanicu. Tam mu dali ultimátum: buď pôjde na dva týždne do väzenia alebo jeho psa zastrelia. Muž si vybral pobyt za mrežami. Policajti mu následne umožnili len jeden telefonát, ktorým na stanicu zavolal svojich príbuzných, aby si pred jeho odchodom do väzenia prišli psa vziať.

O tomto bizarnom príbehu informoval nezávislý portál turkménskych emigrantov, keďže slobodné médiá v Turkménsku neexistujú.

Prezident trpí patologickou nenávisťou

Berdimuhamedowa nenávisť voči domácim zvieratám vyšla po prvý raz na povrch prostredníctvom portálu WikiLeaks. Americké diplomatické kruhy vtedy v správe uviedli, že prezidentova nenávisť voči zvieratám je doslova patologická. Berdimuhamedow podľa ich informácií dokonca vyhodil člena svojej ochranky, pretože si myslel, že sa ho pokúsila zabiť mačka.

Najčítanejšie správy