Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Novinárka zažila horor. Policajti ju zmlátili a obchytkávali!
Zdielať na

Novinárka zažila horor. Policajti ju zmlátili a obchytkávali!

Dobili ju, potom sexuálne napadli a so zlomenými rukami nakoniec skončila v base. Americká novinárka egyptského pôvodu, takto zaplatila za to, že informovala o aktuálnej informácii v Káhire. Krutú spravodlivosť zobrali do rúk samotní policajti.

Po bolestivej skúsenosti novinárka hovorí: "Je to len špička ľadovca oproti tomu, čomu sú dnes Egypťania vystavení." V krajine vládne chaos. Zvrhnutý Mubarak mal byť nahradený demokratickou vládou. Tú ešte nezvolili a v tak pod pyramídami panuje zmätok, ktorému sa snaží šéfovať armáda.

Novinárka tvrdí, že jeden odišiel a nahradilo ho 1800 jemu podobných. Zanietená stúpenkyňa revolúcie a bojovníčka za ľudské práva Mona Altahawyová kritizuje vojenské vedenie za brutalitu, ktorá sa za ostatné mesiace veľmi nezmenila.

"Obkolesili ma piati policajti a mlátili ma obuškami. Zatiahli ma za barikádu, kde ma sexuálne napadli. Dotýkali sa mojej hrude a rukami mi chytali priestor medzi stehnami. Stratila som prehľad o tom, koľko rúk ma obchytkáva. Snažili sa mi dostať pod nohavice, ja som im odťahovala ruky a oni ma stále bili. Za vlasy ma dotiahli na ministerstvo. A tam som sa cítila už ako medzi divými šelmami," opisuje chvíle hrôzy žurnalistka.

Strhali z nej šaty

Vo väzbe skončilo za ostatný týždeň niekoľko stoviek ľudí. Medzi nimi boli aj traja americkí študenti, či filmárka. Negatívnu skúsenosť s rozbesneným davom však má i francúzska novinárka, ktorej štáb napadli mladí výtržníci a strhali z nej šaty a jej kameramana fyzicky napadli.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy