Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pozor na drogu krokodíl! Je extrémne nebezpečná
Zdielať na

Pozor na drogu krokodíl! Je extrémne nebezpečná

Zdroj: Revans37/ilustračné

Nová droga s devastujúcimi účinkami dorazila z Ruska už aj do západnej Európy. Nahrádza heroín a ľudia si ju kupujú preto, že je desaťkrát lacnejšia. Jej účinky na užívateľov sú však fatálne...

Zložkami krokodíla je kodeín, benzín, riedidlo na farby, kyselina chlorovodíková a červený fosfor. Vyrába sa v Rusku a predáva sa ako náhrada heroín - stojí tu totiž asi len 5 eur a výsledkom je eufória podobná ako po požití heroínu, účinky trvajú zhruba dve hodiny. Rusi jej dali názov krokodíl práve pre infekciu okolo miesta vpichu, kde koža zozelenie a odumiera.

Revans37/ilustračné

Škvrny sa šíria a hrozí amputácia a smrť!

Šupinaté škvrny na koži sa však šíria po celom tele a toxická, vysoko návyková droga poškodzuje kosti. Občas je nutná amputácia, užívatelia krokodíla však neprežijú dlhšie ako dva alebo tri roky po tom, čo drogu začnú brať!

Užívanie krokodíla sa v Rusku neuveriteľne šíri, mnohí totiž ani nevedia, čo obsahuje. Experti hlásia, že droga dorazila už do západnej Európy. Z Nemecka boli hlásené prvé prípady drastického poškodenia kože a mäkkých tkanív. Niektorým je totiž droga predávaná ako heroín a nebezpečné vedľajšie účinky si mnohí všimnú až po dvoch, troch týždňoch jej užívania.

Ďalšia hrozba prichádza aj z Estónska

Na český a slovenský trh sa dostala aj smrtiaca hrozba z Estónska v podobe nového syntetického opiátu. Volá sa fentanyl, je 40-krát silnejší než heroín a jeho užívateľom hrozí predávkovanie! Viac si o droge môžete prečítať TU!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy