Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Českom otriasli silné búrky. Hlásia minimálne jednu obeť
Zdielať na

Českom otriasli silné búrky. Hlásia minimálne jednu obeť

Zdroj: TASR

OSTRAVA / Moravu a Sliezsko zasiahli v stredu (19.6.) večer silné búrky. Spadnutý strom zabil človeka. Stalo sa tak v Českom Těšíne.

Počasie prerušilo dopravu na železničných tratiach, dažde spôsobili na niektorých miestach aj prerušenie dodávky elektrickej energie. Voda zaplavila ulice vo viacerých oblastiach. "V súvislosti s búrkami, ktoré postupujú Moravskosliezskym krajom, sa zvyšuje počet výjazdov hasičov. V súčasnosti riešime popadané stromy a odčerpávanie vody zo zatopených pivníc rodinných domov. Aktuálne riešime 600 udalostí súvisiacich s búrkami," informovala po 22.00 h hovorkyňa tamojších hasičov Kamila Langerová.

Silná búrka poškodila v centre Ostravy aj pamiatkovo chránené Trojhalí Karolina. Zničená je časť strechy niekdajšej elektrickej ústredne so športoviskom.

Situácia sa však pomaly upokojuje, informoval pred polnocou podľa ČT24.cz meteorológ z Českého meteorologického úradu. "Máme ešte slabé zrážky na severovýchode územia, kde je stále zvýšená oblačnosť, ale musíme povedať, že situácia je oveľa pokojnejšia ako pred niekoľkými hodinami," dodal. Silné búrky sa prehnali aj južnou Moravou, podľa hasičov však nespôsobili toľko problémov ako na severovýchode ČR. Meteorológovia neočakávajú v noci na štvrtok ďalšie búrky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy