Polojasno
25°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
Zákaz telefónov pre deti do 16 rokov?
Zdielať na

Zákaz telefónov pre deti do 16 rokov?

LONDÝN / Školský výbor britskej Dolnej snemovne vyzval v sobotu 25. mája vládu, aby zvážila zavedenie zákazu používania smartphonov pre deti do 16 rokov. Výbor vo svojej správe poukazuje na možné škodlivé vplyvy, ktorým sú deti cez telefóny s pripojením na internet vystavené.

Zverejnená správa školského výboru v Británii zverejnila správu v ktorej tvrdí, že pri používaní smartphonov deťmi do 16 rokov negatívne ovplyvňujú ich zdravie. Podľa šéfa výboru a konzervatívneho politika Robina Walkera má nadmerné používanie šikovných telefónov "jasný negatívny dopad" na zdravie detí. "Od vystavenia pornografii až po zločinecké gangy, ktoré používajú internetové aplikácie na nábor členov, z online sveta prichádzajú závažné hrozby," uviedol politik. Podľa neho rodiny a školy zvádzajú ťažký boj s týmito negatívnymi dopadmi. "To by si mohlo vyžiadať radikálne kroky, ako možný zákaz smartphonov pre ľudí mladších ako 16 rokov," dodal.

Problém zostáva už budúcej vláde 

Vzhľadom na blížiace sa parlamentné voľby sa súčasná konzervatívna vláda už nestihne touto témou zaoberať. Medzi ďalšími krokmi, ktoré výbor odporúča budúcej vláde, je rokovanie s telekomunikačným regulátorom Ofcom o sprísnení rodičovskej kontroly či presadenie zákazu používania telefónov v školách. Podľa poslancov by budúca vláda mala zvážiť aj zvýšenie minimálneho veku pre založenie účtu na sociálnych sieťach z 13 na 16 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy