Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Tragédia na podujatí: Zrútenie pódia si vyžiadalo deväť obetí vrátane dieťaťa
Zdielať na

Tragédia na podujatí: Zrútenie pódia si vyžiadalo deväť obetí vrátane dieťaťa

MONTERREY / Zrútenie pódia na predvolebnom podujatí na severovýchode Mexika si vyžiadalo deväť obetí, medzi nimi je aj dieťa.

"To, čo sme zažili, sa stalo v priebehu niekoľkých sekúnd. Prišla víchrica, náhly vietor, ktorý, bohužiaľ, zrútil pódium, čo malo za následok smrteľnú nehodu," opisoval prezidentský kandidát Jorge Álvarez Máynez na mieste. K tragédii došlo v meste San Pedro Garza Garcia pri meste Monterrey, keď s prejavom vystúpil prezidentský kandidát Jorge Álvarez Máynez. Máynez v príspevku na sociálnej sieti napísal, že bol prevezený do nemocnice, no je v poriadku. Zrútenie pódia podľa neho spôsobil silný vietor. Zranenia utrpeli aj členovia jeho volebného tímu. 

Počet obetí stúpol na deväť, medzi obeťami je aj dieťa, oznámil vo štvrtok Samuel Garcia, guvernér štátu Nuevo León, v ktorom k tragickému incidentu došlo. TASR o tom píše podľa britskej stanice BBC. Obeťami incidentu sú ôsmi dospelí a jedno dieťa, citovala BBC guvernéra Garciu. Traja z približne 50 zranených budú musieť podstúpiť operáciu. V príspevku na sociálnej sieti urgoval miestnych obyvateľov, aby sa pre búrky a silný vietor v oblasti zadržiavali vnútri.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy