Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Havária lietadla! 44 mŕtvych, 8 ľudí prežilo!
Zdielať na

VIDEO: Havária lietadla! 44 mŕtvych, 8 ľudí prežilo!

Štyridsaťštyri ľudí prišlo v noci na utorok o život a osem bolo vážne zranených pri havárii dopravného lietadla na severe Ruska. Lietadlo sa podľa zahraničných webov snažilo pristáť na diaľnici pri meste Petrozavodsk (400 km severovýchodne od Petrohradu). Havarovalo tak kilometer od pristávacej dráhy. Na palube bolo vraj osem detí...

"Podarilo sa mi odtiahnuť do bezpečia jednu ženu alebo dievča, niesla som ju na ramenách, bola veľmi ľahučká. Potom sme vzali ďalšieho muža, potom jedného veľkého, jeho meno bolo Sergei. Pripojila sa k nám ďalšia osoba, ktorá nám pomáhala odnášať ľudí z trosiek. Vzali sme ďalších dvoch ľudí priamo zo stredu cesty... Bližšie sme už nemohli prísť, nevládali sme zachrániť viac, začalo to všetko horieť," povedala pre agentúru Reuters jedna zo svedkov nehody.

Stroj typu Tu-134 spoločnosti RussAir sa v zlom počasí pokúsil núdzovo pristáť. Lietadlo sa však rozlomilo na niekoľko častí a začalo horieť. 8 ľudí vrátane jedného 10-ročného chlapčeka, identifikovaného ako Anton, prežilo. Momentálne sa nachádzajú v miestnej nemocnici, ich zdravotný stav je kritický.

Väčšina pasažierov pochádzala z Ruska, jeden zo Švédska.Lietadlo smerovalo z moskovského letiska Domodedovo.

Zatiaľ nie je jasné, prečo bol pilot nútený pristávať na diaľnici, podľa prvých výsledkov vyšetrovania sa však zdá, že na letisku zlyhalo technické zariadenie vrátane pristávacích navádzacích svetiel. Na palube lietadla bolo 43 pasažierov a deväť členov posádky.

REUTERS

RIA Novosti/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy