Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Čečenskému vodcovi vraj diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu
Zdielať na

Čečenskému vodcovi vraj diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu

MOSKVA / Čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi, ktorý je známy svojimi blízkymi vzťahmi s Kremľom, údajne diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu - nekrózu pankreasu.

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na ruský exilový denník Novaja gazeta Európa. Podľa neho zdravotný stav 47-ročného Ramzana Kadyrova "nedáva žiadnu nádej na uzdravenie".

Kto sa stane novým vodcom?

Moskva teraz musí operatívne rozhodnúť, kto Kadyrova vo vedení Čečenska vystrieda. Musí byť zachovaná stabilita v kaukazskom regióne. Kandidátom na tento post je údajne veliteľ síl osobitného určenia Apti Alaudinov. Denník Novaja gazeta, ktorý založil nositeľ Nobelovej ceny za mier Dmitrij Muratov, sa vo svojom článku odvoláva na zdroje blízke Kadyrovovi, ako aj na lekárov z elitnej moskovskej kliniky CKB, ktorá poskytuje služby prezidentskej administratíve. Čečenského vodcu tam vraj liečili aj vlani na jeseň. Šlo vtedy o vôbec prvé správy o Kadyrovovej vážnej chorobe, ktoré ešte umocňovala jeho dlhá neprítomnosť vo verejnom priestore.  

Kadyrov má minimálne 15 detí

Ramzan Kadyrov má veľkú rodinu: má údajne dve manželky a najmenej 15 detí, z ktorých niektoré sú adoptované. Niektoré z detí už zapojil aj do politiky: najstarší syn Achmat zastáva pozíciu jeho poradcu a zodpovedá v Čečensku za mládežnícku politiku. Achmatov brat Adam vo veku 15 rokov vedie ochranku svojho otca. Práve s menom Adama Kadyrova sa spája jeden z najväčších škandálov roku 2023, keď vo vyšetrovacej väznici brutálne zbil zadržaného aktivistu Nikitu Žuraveľa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy