Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Črevný zabijak je vo fazuľových výhonkoch z nemeckého Ulzenu!
Zdielať na

Črevný zabijak je vo fazuľových výhonkoch z nemeckého Ulzenu!

Konečne ich objavili! Za črevnou katastrofou šíriacou sa po Európe stoja s vysokou pravdepodobnosťou zeleninové výhonky. Nemci prišli už aj na to, z ktorej farmy sa smrtiaca nákaza šíri...

Výhonky zeleniny, ktoré by mali šíriť nebezpečnú nákazu spôsobenú baktériou E.coli sú pestované v Nemecku. Podozrenie padá na 18 zmesí s výhonkami. Ide predovšetkým o výhonky fazule, ale podľa najnovších informácií i brokolice, hrachu, cesnaku, šošovice, reďkoviek a ďalšie. 

Pravdepodobným zdrojom nákazy je farma v Uelzene na severe Nemecka. Na farme, ktorá je vzdialená asi 100 kilometrov na juh od Hamburgu, sa pestujú fazuľové výhonky. Výrobu zatvorili a Nemcom odporučili tieto výhonky nejesť. Na získanie stopercentného dôkazu budú potrebné ďalšie testy. Je však pravdepodobné, že zariadenie v Uelzene je iba jedným zo zdrojov ochorenia. 

Počet obetí infekcie v Nemecku stúpol na 21, celý rad ďalších pacientov je v týchto chvíľach v ohrození života. Podľa európskych zdravotných činiteľov sa šírenie nákazy, ktorá okrem Nemecka zasiahla už 12 krajín, postupne spomaľuje.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy