Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž pobodal duchovného a niekoľko veriacich počas bohoslužby
Zdielať na

Muž pobodal duchovného a niekoľko veriacich počas bohoslužby

Zdroj: X/Visegrád 24

SYDNEY / Niekoľko ľudí bolo v pondelok 15. apríla pobodaných v kostole ležiacom západne od austrálskeho mesta Sydney. Informovali o tom svetové agentúry s odvolaním sa na miestnu políciu. Tá uviedla, že útočníka zadržala. Motív jeho činu zatiaľ nie je jasný. V sobotu iný muž v nákupnom centre v Sydney zabil šesť osôb a 12 ďalších zranil.

Agentúra AFP napísala, že medzi zranenými z útoku je duchovný a ďalší veriaci, ktorí sa zúčastnili bohoslužby. Podľa zdravotníkov citovaných AFP zranenia utrpeli štyria ľudia, z ktorých žiadny nie je ohrozený na živote.

Scéna útoku bola natočená a odvysielaná naživo na youtubovom kanáli asýrskej cirkvi, ktorá práve vysielala svoju bohoslužbu. Na záberoch vidno muža, ktorý sa približuje k oltáru, dvíha pravú ruku a biskupa niekoľkokrát udiera nejasne rozlíšiteľným predmetom, čo medzi veriacimi vyvolalo paniku a krik. Na pomoc mu pribehlo viacero ľudí. Niekoľko z nich sa pri tom zranilo.        

Agentúra Reuters spresnila, že incident sa odohral vo Walkley, asi 30 kilometrov od centra Sydney. Zadržaný muž spolupracuje pri vyšetrovaní, oznámila polícia vo vyhlásení.

Polícia zadržala 15-ročného chlapca

Podozrivým zadržaným v pondelok po útoku v asýrskom pravoslávnom chráme na predmestí austrálskeho mesta Sydney je 15-ročný chlapec. Úradujúci zástupca komisára štátu Nový Južný Wales Andrew Holland spresnil, že zadržaný má zranenú ruku.

Agentúra AFP dodala, že tínedžer je momentálne na bezpečnom mieste, keďže útok v chráme vyvolal v miestnej komunite nepokoje, uvádza TASR. Tamojšie médiá informovali, že pred Chrámom Dobrého pastiera sa po útoku zhromaždil dav ľudí, pričom niektorí útočili na kostol i na vozidlá zasahujúcej záchrannej služby. Podľa agentúry AFP zranenia pri útoku utrpel biskup asýrskej pravoslávnej cirkvi aj ďalší duchovný. Oboch previezli do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy