Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nešťastie na Kanárskych ostrovoch: Český turista zomrel po páde do rozbúreného mora
Zdielať na

Nešťastie na Kanárskych ostrovoch: Český turista zomrel po páde do rozbúreného mora

Zdroj: YouTube.com/The Daily Mail

MADRID / Na španielskom ostrove Tenerife prišiel o život český turista. Spadol do vody, keď fotografoval rozbúrené more.

K tragickej udalosti došlo v stredu okolo 16.15 h miestneho času pri obci Puerto de la Cruz. Záchranná služba Kanárskych ostrovov na záchranu muža záchranu vyslala vrtuľník.

Muž (53) mal však v čase, keď ho vytiahli z mora, zastavené dýchanie. Záchranári sa na palube vrtuľníka pokúšali o oživenie, v tomto úsilí pokračovali aj lekári a ošetrovatelia v zdravotníckom zariadení. Nakoniec však museli skonštatovať smrť.

Výstrahy na silný vietor a vlnobitie na Kanárskych ostrovoch

Na Kanárskych ostrovoch platí výstraha druhého najvyššieho stupňa pred vlnami a nárazovým vetrom s rýchlosťou viac než 90 kilometrov za hodinu. Úrady vydali varovanie pred záplavami. Uzavreté sú aj cesty a promenády v blízkosti mora. 

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR taktiež upozorňuje na maximálnu výstrahu na Kanárskych ostrovoch pred silným vetrom a vlnobitím. Vyzýva občanov SR, aby rešpektovali výstrahy a upozornenia. 

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Madride na pohotovostnom čísle +34 609 002 803 alebo MZVEZ SR na čísle +421 2 5978 5978.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy