Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kate a William odložili svadobnú cestu. Vojvoda musí pracovať
Zdielať na
Zahraničie

Kate a William odložili svadobnú cestu. Vojvoda musí pracovať

Po prvej spoločnej manželskej noci krátka prechádzka a odlet helikoptérou na neznáme miesto v Británii. Takýto program dnes ráno čakal na novopečený kráľovský pár Kate a Williama. Špekulácie o svadobnej ceste sa tak nenaplnili. Podľa britských médií totiž Williama čakajú v pondelok pracovné povinnosti.

Prvú spoločnú prechádzku po takmer prebdenej noci absolvoval pár v záhrade Buckinghamského palácu.

Kate a William na nej vyzerali spokojne a šťastne a počas celej doby sa prechádzali držiac za ruky....

Zo svadobnej cesty svadobný víkend v Británii...

Miesto svadobnej cesty mladomanželov nie je doposiaľ známe. Pôvodne malo ísť o prekvapenie pre Kate, ktorá si vraj priala stráviť medové týždne na pokojnom a teplom mieste, avšak nestalo sa. "So svadobnou cestou sa vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgu rozhodli chvíľu počkať. Po spoločnom víkende v súkromí vo Veľkej Británii čakajú budúci týždeň na vojvodu pracovné povinnosti pilota - záchranára," oznámil hovorca paláca.

Sobáš oslávil pár za prítomnosti 300 pozvaných hostí a odštartovala ho slávnostná večera. Kate sa na svadobnú hostinu prevliekla do bielych saténových šiat bez ramienok, ktoré sú rovnako ako svadobné šaty dielom módnej návrhárky Sarah Burtonovej.

Slávnostná večera sa konala v Buckinghamskom paláci. Organizoval ju Williamov otec princ Charles, ktorý na ňu pozval najbližšiu rodinu a priateľov Williama a Kate.

Britské médiá upútala aj sestra Kate, družička Pippa. Komentátori ocenili jej pôvab v bielych šatách počas obradu a následne v zelenej róbe s odvážnym výstrihom počas svadobného večierku v paláci.

Večeru v patričnom kráľovskom štýle odštartovali príhovory svedkov mladomanželov, otca nevesty a Williamovho brata, princa Harryho.

Svadobná hostina? Skôr diskotéka

Kráľovná Alžbeta II. sa medzi svadobčanmi na oslave už neobjavila. Spolu so svojim manželom ponechala túto časť programu na mladšiu generáciu, pre ktorú bol pripravený obrovský tanečný parket a diskotéka.

Ako hodnotí svadobný deň Kate? „Som rada, že nám vydržalo počasie. Bol to skvelý deň.“

Tanečná sála, v ktorej mladí svadobčania oslavovali meria 36 metrov a na šírku má 18 metrov. V Buckinghamskom paláci to je najväčšia miestnosť. Okrem nej mali svadobčania k dispozícii počas party 775 miestností. V jednej z nich nakoniec pôvabný kráľovský pár strávil aj spoločnú svadobnú noc. Hneď ráno čakalo na pár prekvapenie - princ Harry im prichystal kráľovské raňajky. Podávali sa už o šiestej ráno!

Pili a tancovali aj Briti

Spravodajská televízia BBC informuje o miliónoch fanúšikov kráľovskéhu páru, ktorí sa rozhodli osláviť túto udalosť masovými tancovačkami v uliciach miest. Na niektorých miestach však musela zasahovať aj polícia. Stalo sa tak napríklad v Glasgowe, kde sa fanúšikom nechcelo opustiť provizórne pouličné tanečné parkety a tak prišla na rad polícia...

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy