Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kráľovská svadba naživo. Sledujte záznam tu a teraz...
Zdielať na

Kráľovská svadba naživo. Sledujte záznam tu a teraz...

Niektorí ich milujú, druhí preklínajú. Jedno je isté - v piatok si syn nebohej lady Diany princ William zobral svoju životnú lásku Kate Middleton. Mladý pár sobášom prijal vojvodský titul. Všetky podrobnosti a pikošky vám prinášame online aj naďalej na našom spravodajskom webe.

Princ William a Kate Middleton si vo Westminsterskom opátstve povedali svoje "áno". Odteraz bude mladomanželku celý svet poznať ako princeznú Catherine. Z Williama sa stala Jeho kráľovská výsosť vojvoda z Cambridgeu a z Catherine Jej kráľovská výsosť vojvodkyňa z Cambridgeu.

Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z Waleského zlata, ktoré darovala svojmu vnukovi princovi Williamovi kráľovná Alžbeta II. krátko po jeho zásnubách. Catherine, rovnako ako princezná Diana v roku 1981, nesľúbila Williamovi pred oltárom poslušnosť, ale "lásku, podporu, úctu a starostlivosť". Dvojicu oddávala hlava anglikánskej cirkvi, Arcibiskup z Canterbury, Rowan Williams.

Láska princa a princeznej vznikla na pôde škótskej univerzity St. Andrews, kde obaja nastúpili ako prváci v septembri 2001. Po dohode s médiami o zachovávaní jeho súkromia mohol viesť William v škole relatívne normálny život. Mimo očí verejnosti sa tak mohlo začať formovať jeho priateľstvo so spolužiačkou z odboru Dejiny umenia.

Amorov šíp údajne zasiahol Williama počas univerzitnej charitatívnej módnej prehliadky v roku 2002, kde Kate predvádzala model návrhárky Charlotte Todd, ktorý ušila na tému Umenie zvádzania. Niektoré zdroje uvádzajú, že keď William uvidel kráčať Kate po móle v šatách, cez ktoré jej bolo vidieť čiernu bielizeň, rozhodol sa, že ju chce lepšie spoznať. Krátko po prehliadke spolu začali chodiť, neskôr sa dokonca stali spolubývajúcimi. Po dvoch rokoch špekulácií ich fotografi pristihli na spoločnej lyžovačke. Na záverečnom univerzitnom plese sa obliekli ako Scarlett O'Hara a Rhett Butler zo snímky Odviate vetrom (1939).

Súvisiace články

Najčítanejšie správy