Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nová hrozba pre lietadlá? Zaspávajúci dispečeri...
Zdielať na

Nová hrozba pre lietadlá? Zaspávajúci dispečeri...

Od začiatku tohto roka zaspalo v službe už sedem letových dispečerov! Najhoršie na tom však je, že zaspali v dobe, keď za ich asistencie potrebovali pristáť lietadlá so stovkami cestujúcich. Piloti si tak museli pomôcť sami... Úrad pre dozor nad civilným letectvom už plánuje radikálne zmeny.

Nočná služba, máte za sebou množstvo odpracovaných hodín, žiadne lietadlo zatiaľ nepriletelo, viečka vám padajú od únavy a zrazu... sa zavrú. Nadlho. Takto dopadli už siedmi letoví dispečeri v Amerike. Naposledy v Miami. Ten posledný bol šťastný z jediného dôvodu, žiadne lietadlo nepristávalo a tak nikoho neohrozil. Aj tak prišli všetci siedmi o prácu. A aby sa predišlo ďalším "šípkovým ruženkám", chystajú sa veľké zmeny.

V prvom rade sa majú nočné smeny posilniť o ďalších pracovníkov, medzi jednotlivými službami budú mať viac voľna, miesto ôsmich hodín bude pauza deväť, prehadzovanie smien už nebude povolené, čiže služby sa stanú fixné. Spiacich dispečerov sa tak už piloti snáď nebudú musieť obávať...

ISIFA

Najčítanejšie správy