Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Zakladateľ Playboya Hefner oslavuje 85. narodeniny
Zdielať na

VIDEO: Zakladateľ Playboya Hefner oslavuje 85. narodeniny

Zakladateľ svetoýnámeho pánskeho časopisu Playboy Hugh Hefner oslavuje. Presne pred 85-mi rokmi sa narodil muž, ktorý svoj život zasvätil erotike a sexu.

Nesporne patrí medzi najúspešnejších a najbohatších novinárov a vydavateľov v histórii ľudstva. Na to prvé číslo si v roku 1953 požičal od vlastnej matky a vydal ho v zošitovom vydaní. Bez čísla, pretože to bol pokus a nevedel či vyjde ďalšie číslo.

O impozantný úspech Playboya sa postaralo dievča menom Norma Jeane Bakerová, ktorej nahota nadchla každého muža. A hlavu pomotala aj americkému prezidentovi Johnovi Fitzgeraldovi Kennedymu. Sexsymbolom 60. rokov nebol nik iný, ako zbožňovaná Marylin Monroe.

Zajačikovia na titulke

Ako uvádza internetový portál novinky.cz, so zvodnou Marylin Monroe na titulke sa časopis stal veľkým hitom. Stáli 50 centov a nebola to vôbec lacná záležitosť. Aj napriek tomu ho muži vo veľkom kupovali. Na titulke pánskeho magazínu sa objavili hviezdy filmu, populárnej hudby, či športu. Herečka Kim Basinger, speváčka LaToya Jacskon, krasokorčuliarka Katarína Wittová, či herečka známa ako "Charlieho anjel" Farrah Fawcettová. V roku 2009 bola hitom titulky aj Marge Simpson, postavička matky z kultového seriálu Simpsonovci.

ISIFA

ISIFA /vosková figurína v Hollywoodskom múzeu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy