Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nepochopiteľný čin: Len dvojročné dievčatko sa postrelilo
Zdielať na

Nepochopiteľný čin: Len dvojročné dievčatko sa postrelilo

MICHIGAN / Iba dvojročné dievčatko skončilo v nemocnici s prestrelenou tvárou. Ešte tragickejšie je, že si toto poranenie spôsobilo samo. A to nezaistenou zbraňou, ktorú mal v byte jej otec. Polícia ho zadržala a obvinila z ohrozenia dieťaťa.

Dvojročná Sky bojuje v nemocnici v Michigane o život s ťažkým poranením tváre. Dostala sa k otcovej nabitej, nezaistenej zbrani a stlačila spúšť. Guľka jej zasiahla pravé oko. Veľké šťastie je, že prežila. "Skye je to najšťastnejšie dieťa, aké poznám. Veľa rozpráva a veľmi rada tancuje," skonštatovala teta Sky, Ladorothy Griggs.

Lekári udržiavajú Sky v umelom spánku


A všetci dúfajú, že sa jej stav začne pomaly zlepšovať. "Je to obrovská trauma, nočná mora, z ktorej sme sa ešte nezobudili." povedala teta Skye. Polícia zatkla otca dieťaťa, 44 ročného Michaela. Okrem iného má na krku aj obvinenie z umiestnenia nezaistenej zbrane v blízkosti dieťaťa. Tento skutok klasifikovali v Michigane ako trestný čin iba pred pár mesiacmi a Michael je prvá osoba, ktorú z neho obvinili. Príbuzní Sky dúfajú, že táto ich tragédia môže byť pre iných odstrašujúcim príkladom. "Ak už máte zbraň, tak ju schovajte a zaistite, deti sú zvedavé. Aj Sky sa chcela iba hrať," dodala Griggs. Príbuzní netušia, či bude mať dievčatko dlhodobé následky a je im to v tejto chvíli jedno. Podstatné je, aby Sky prežila.

Najčítanejšie správy