Skoro jasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
V kostole začala strieľať žena, policajti ju zneškodnili
Zdielať na

V kostole začala strieľať žena, policajti ju zneškodnili

HOUSTON / Dvaja policajti zabili v nedeľu 11. februára ženu, ktorá začala strieľať v megakostole Lakewood Church v Houstone v americkom štáte Texas. Informovala o tom agentúra Reuters.

Žena vo veku okolo 30 rokov ozbrojená dlhou zbraňou vstúpila do kostola v sprievode dieťaťa vo veku približne päť rokov krátko pred 14.00 hodinou miestneho času (21.00 SEČ) a začala strieľať, povedal novinárom šéf houstonskej polície Troy Finner. Dvaja policajti, ktorí v tom čase neboli v službe, ženu zneškodnili skôr, ako stihla niekoho zabiť.

Pri streľbe utrpeli zranenia dvaja ľudia - dieťa, ktoré prišlo so ženou, a muž vo veku okolo 50 rokov. Postrelené dieťa je v kritickom stave, uviedol Finner. Dodal, že polícia zisťuje, v akom vzťahu boli žena a dieťa. V kostole s kapacitou 16-tísic miest sa v okamihu streľby pripravovala bohoslužba v španielskom jazyku. Žena sa tiež vyhrážala, že má bombu, čo prinútilo políciu, aby prehľadala jej batoh a vozidlo, ale žiadna výbušnina sa nenašla. 

Kostol Lakewood Church je jedným z najväčších evanjelických zborov v USA. Založil ho protestantský kazateľ John Osteen v budove opusteného skladu v máji 1959. V súčasnosti sú jeho hlavnými duchovnými pastiermi jeho najmladší syn Noel Osteen s manželkou Victoriou. Tamojšie bohoslužby navštívi každý týždeň okolo 45-tisíc ľudí. Osteenove podcasty a rozhlasové programy sledujú milióny ľudí nielen v USA. "Nechápeme, prečo sa tieto veci dejú, ale Boh to má pod kontrolou," povedal Osteen v reakcii na streľbu. "Zostaneme silní. Budeme pokračovať," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy