Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Omyl, ktorý ju mohol stáť život. Policajti si majiteľku pomýlili so zlodejkou
Zdielať na

Omyl, ktorý ju mohol stáť život. Policajti si majiteľku pomýlili so zlodejkou

TEXAS / Bol to omyl, na ktorý mladá žena takmer doplatila životom. Policajti na ňu začali strieľať ako na zlodejku. Ona sa pritom iba pokúšala dostať do vlastného domu, po tom, ako si zabudla kľúče.

​Keď sa z domu v Texase ozvala streľba, susedia skameneli. Vyzeralo to ako vážny prípad prepadnutia. Dvere a okno bytu, v ktorom policajti zasahovali boli po razii deravé ako ementál. "Napočítal som 17 rán. Všade je tu veľa rozbitého skla. Stál som dole a len som počul výstrely," uviedol svedok Robert Mitchell. Vzápätí videl policajtov ako z domu odvádzajú v putách ženu, ktorá sa bránila tvrdením, že nie je zlodejka.

Hoci jej policajti nechceli spočiatku veriť, mala pravdu. V byte bývala s priateľkou. Zabudli si kľúče, a tak sa pokúšali dovnútra dostať tak, že rozbili okno. Susedia sa báli, že ide o vlámanie, preto zavolali políciu.

Svedok tvrdí, že policajti najskôr klopali. "Búchali na dvere s upozornením, že je to polícia," priblížil Mitchell. "Nikto neodpovedal. Potom videli, že sa niekto blíži k dverám so zbraňou," informoval zástupca šerifa Tommy Diaz. Podľa vyjadrenia policajného oddelenia až potom začali strieľať. 

Ženu viackrát zasiahli. Až jej priateľka, ktorú zatkli, im vysvetlila, že v byte bývajú. "Kričala, že je to jej byt, že v ňom chce zostať a že jej postrelili priateľku," opísal Mitchell. Postrelenú ženu previezli do nemocnice v stabilizovanom stave. Policajtov postavili mimo službu, kým sa prípad neobjasní a nevyšetrí sa aj to, či majiteľka bytu mala pri sebe zbraň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy