Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Po páde dodávky z rozostavaného mosta zomreli dvaja ľudia
Zdielať na

Po páde dodávky z rozostavaného mosta zomreli dvaja ľudia

KRUPÁ / Pri českej obci Krupá v okrese Rakovník v pondelok 29. januára po páde dodávky z rozostavaného mosta zomreli dvaja ľudia. Ďalší dvaja utrpeli vážne zranenia, záchranári ich letecky transportovali do pražských nemocníc. Dodávka so stavebnými robotníkmi dostala šmyk a zrútila sa z 15 metrov, povedala ČTK krajská policajná hovorkyňa Michaela Richterová.

Udalosť sa stala krátko pred 8. hodinou ráno. "K nešťastiu došlo na moste, kde prebiehajú stavebné práce. Na moste sa pohybujú iba robotníci a vozidlá stavebných firiem. Dodávka stavebnej firmy so štyrmi ľuďmi mala ísť vykonať nejaké stavebné práce, dostali šmyk a zrútili sa dole z výšky 15 metrov, na mieste boli dvaja mŕtvi," povedala Richterová.

Ďalší dvaja ľudia utrpeli ťažké mnohopočetné poranenia, povedala ČTK hovorkyňa záchrannej služby Monika Nováková. "U jedného pacienta mal lekár podozrenie na krvácanie do brucha, ďalej podozrenie na zlomeninu panvy a hornej končatiny," doplnila Nováková.

Policajti v pondelok v regióne riešia kvôli namrznutým cestám väčšie množstvo dopravných nehôd. Od polnoci do pol desiatej ich bolo vyše 70, povedala ČTK policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková. "Nehody evidujeme naprieč celým krajom, ale najhoršia situácia bola na diaľnici D10, v Kutnohorsku a Nymbursku," povedala Suchánková. Väčšina kolízií sa zaobišla bez zranení alebo s ľahšími zraneniami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy