Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vymenené role: Vodič pod vplyvom drog naháňal políciu
Zdielať na

Vymenené role: Vodič pod vplyvom drog naháňal políciu

HRADEC KRÁLOVÉ / Veľmi zvláštnu naháňačku majú za sebou policajti v Česku. Role sa totiž obrátili a na miesto prenasledovaného vodiča, hliadku prenasledoval muž za volantom. Až pri kontrole si vodič spomenul, že je pod vplyvom drog a začal policajtom unikať.

​Pomocou namierenej zbrane ho niekoľko policajtov muselo spacifikovať. Muža za volantom si policajti všimli až potom, čo za nimi niekoľko minút jazdil, kopíroval ich cestu a zatáčal za nimi, ako keby ich prenasledoval. Preto sa ho rozhodli skontrolovať. "Test na drogy bol pozitívny," informovala Iva Kormošová, hovorkyňa polície. 

Role sa obrátili v tej chvíli, keď muž pridal plyn a snažil sa ujsť policajnému auto cez trávnik. "Pri úteku nabúral do dvoch osobných áut, na ktorých spôsobil škodu za 150-tisíc CZK," uviedla Kormošová. Potom už klasicky policajti prenasledujú vodiča a tentokrát boli nekompromisní.

Drogy hrali úlohu pri chytení ďalšieho vodiča len o niekoľko kilometrov ďalej. Taktiež chcel pri kontrole ujsť, až musela hliadka použiť namierenú strelnú zbraň. "Muž (38) má v evidencii niekoľko záznamov zákazu šoférovania motorových vozidiel. Posledný má platný až do polovice roku 2026. Aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti, policajti mu auto zaistili," dodala Kormošová. Pokiaľ testy obom mužom v telesnom tkanive potvrdia vyššiu hladinu drogy, hrozí niekoľkoročný trest väzenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy