Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ďalšia dráma Prahe. V okolí fakulty sa pohyboval podozrivý muž s batohom
Zdielať na

Ďalšia dráma Prahe. V okolí fakulty sa pohyboval podozrivý muž s batohom

PRAHA / Karlova univerzita v Prahe sa v pondelok 22. januára znovu stala miestom rozsiahlych policajných manévrov. Mesiac a deň po útoku študenta na Filozofickej fakulte, pri ktorom zomrelo 14 ľudí. Tentoraz na tiesňovej linke prijali správu o pohybe veľmi podozrivého muža s batohom.

​"Prijali sme na linke 158 oznámenie o študentovi, ktorý sa mal chovať podozrivo," uviedol Richard Hrdina, hovorca Polície ČR. V priebehu niekoľkých minút sa pred pobočkou Univerzity Karlovej zhromaždili desiatky policajtov a hasičov. Študenti opustili budovu, iní sa skrývali. Spomienky na to, čo sa dialo len o pár kilometrov ďalej na Filozofickej fakulte sú ešte príliš čerstvé na to, aby alarm nebrali vážne. 

"Nejaký chlap tu mal kufor a vraj v ňom boli nejaké drôty," opísal jeden zo študentov. Na mieste bola zásahová jednotka so samopalmi a ochrannými štítmi. Desiatky policajtov obkľúčili budovu Matematickej fakulty a hľadali podozrivú osobu. "Policajti našli muža v okolí školy a už pri prvom dojme pôsobil veľmi zmätene a trpel psychickými problémami," informoval hovorca Richard Hrdina. 

Celá akcia skončila asi po troch hodinách končí asi po troch hodinách. Podozrivého muža odviezli záchranári do psychiatrickej liečebne. "Z preventívnych aj bezpečnostných dôvodov policajti urobili pyrotechnickú prehliadku v okolí školy, v budove a v batožine podozrivého muža. Pri tejto prehliadke nenašli žiadny podozrivý predmet," dodal Hrdina. Ľudia na akademickej pôjde si vydýchli a policajti miesto opustili. Nikomu sa nič našťastie nestalo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy