Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO: V parlamente skočil novinár z balkóna
Zdielať na

VIDEO: V parlamente skočil novinár z balkóna

Zdroj: stirileprotv.ro

Protestoval proti úsporným opatreniam vlády a počas rokovania parlamentu skočil z balkóna pre novinárov. Muž utrpel vážne zranenia a zlomil jednu poslaneckú stoličku.

Rumunský parlament prerušil svoje rokovanie spojené s hlasovaním o vyslovení nedôvery vláde po tom, ako jeden zo zamestnancov štátnej televízie zoskočil z balkóna rokovacej sály na protest proti úsporným opatreniam vlády. Na mieste podľa agentúry zasahovali zdravotníci, ktorí mužovi poskytovali prvú pomoc a previezli ho do nemocnice. Keď ho zo sály vynášali na nosidlách, ešte stihol zakričať "sloboda".

Senátor z Liberálnodemokratickej strany (PLD) Emilian Francu uviedol, že muž pred skokom z balkóna vykríkol "Pripravili ste moje deti o chlieb". Muž mal podľa tlačovej agentúry Agerpres na sebe tričko s nápisom "Zabili ste budúcnosť našich detí, predali ste nás. SLOBODA".     

Rumunský premiér Emil Boc v čase incidentu vystupoval v rozprave pred hlasovaním o vyslovení nedôvery jeho vláde spojené s hlasovaním o znižovaní platov v štátnych a verejných službách. Vláda v pondelok prežila už tretie tohtoročné hlasovanie o nedôvere. Parlament by mal ešte dnes pokračovať v rokovaní. Pôvodne sa malo o osude vlády hlasovať približne na poludnie.
   

Najčítanejšie správy